Головна Новини Дозвілля подорожі Не кожен спробує: 5 незвичних страв з усього світу, які вас здивують
commentss НОВИНИ Всі новини

Не кожен спробує: 5 незвичних страв з усього світу, які вас здивують

П’ять популярних делікатесів з усього світу, які можуть виявитись для більшості українців дивними та огидними.

3 червня 2024, 17:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Людство постійно експериментує з їжею, яка відрізняється у різних країнах та континентах. Що цілком може бути нормально в одній культурі, дивує в іншій, а інколи викликає певну огиду. Портал "Коментарі" підготував добірку з п’яти незвичних страв з усього світу, які вас здивують.

Не кожен спробує: 5 незвичних страв з усього світу, які вас здивують

Популярний китайський делікатес столітнє яйце

Ширако, Японія

Не кожен спробує: 5 незвичних страв з усього світу, які вас здивують - фото 2

Японська страва Ширако

Ширако – це японський делікатес, який у перекладі означає "білі діти". Його готують з молочка, тобто сперматозоїдів, тріски, риби-фугу або деяких інших видів риб. Ця дивна на вигляд їжа схожа на білі краплі слизу або невеличкі мізки, які за описом мають солодкуватий та заварний смак. Японці вважають, що ця страва має багато корисних елементів для здоров’я.

Балут, Філіппіни

Не кожен спробує: 5 незвичних страв з усього світу, які вас здивують - фото 3

Філіппінський делікатес балут

Балут – це популярна філіппінська страва з заплідненого качиного яйця у якому частково сформувались пір’я, дзьоб та хрящі. Яйце варять, а потім подають з сіллю, чилі та оцтом. Спочатку потрібно зробити отвір у верхній частині шкаралупи та випити рідину, а потім очистити яйце та з’їсти його вміст.

Смажені тарантули, Камбоджа

Не кожен спробує: 5 незвичних страв з усього світу, які вас здивують - фото 4

Тарантули смажені у фритюрі

Мало хто буде дивитися на тарантула і думати про нього, як про смачний обід. Однак камбоджійці в період голоду під час режиму червоних кхмерів почали їсти павуків. Сьогодні страва стала популярною та продається як закуска смажена у фритюрі по всій країні. Дехто стверджує, що смажені павуки трохи нагадують на смак крабів.

Касу марцу, Італія

Не кожен спробує: 5 незвичних страв з усього світу, які вас здивують - фото 5

Італійський сирний делікатес касу марцу

Касу марцу  — це особливий вид сиру, який виготовляється з сиру пекоріно, що зіпсувався. До нього додають личинки сирних мух, які риють у ньому ходи та перетравлюють жири. Сир стає більш м’яким і з нього виділяється рідина, яку в Італії називають "сльозами". Саме тоді сир готовий до вживання, разом з личинками мух. Сама ж назва касу марцу означає "гнилий сир". На території ЄС офіційно заборонено продавати цей продукт, а у 2009 році він потрапив до Книги рекордів Гіннеса, як "найнебезпечніший сир у світі".

Столітнє яйце, Китай

Не кожен спробує: 5 незвичних страв з усього світу, які вас здивують - фото 6

Китайський делікатес столітнє яйце

Столітнє яйце або ж сунхуадань чи підан – це китайський делікатес з маринованого яйця. Качине або куряче яйце консервують глиною, попелом і сіллю на кілька тижнів або місяців. З часом жовток стає темно-зеленим або сірим та має консистенцію сметани з вираженим запахом сірки. Білок перетворюється на темно-коричневу желеподібну консистенцію з солоним смаком.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про американську їжу, яка дивує європейців: від морозива з беконом до пива у фритюрі.

Також "Коментарі" писали про польський делікатес, який назвали найгіршим м'ясним продуктом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини