Головна Новини Дозвілля рецепти Американська їжа, яка дивує європейців: пиво у фритюрі, PBJ сендвіч та сніжні конуси
commentss НОВИНИ Всі новини

Американська їжа, яка дивує європейців: пиво у фритюрі, PBJ сендвіч та сніжні конуси

Деякі страви американської кухні виявляються вкрай незвичним для європейців. Зокрема це стосується пристрасті жителів США до бекону та льоду.

19 лютого 2024, 17:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Стереотипний образ американської їжі — це жирні гамбургери, величезні склянки газованої води та усе залите солодким сиропом. Однак, виявляється, що американська кухня набагато різноманітніша і є в ній те, що може здивувати європейців.

Американська їжа, яка дивує європейців: пиво у фритюрі, PBJ сендвіч та сніжні конуси

Американська їжа, які дивує європейців. Фото з відкритих джерел

Американська кухня — це не тільки бургери та картопля фрі з фастфуду. США були створені мігрантами, які привезли свої кулінарні звички та традиції. У Сполучених Штатах можна легко поласувати латиноамериканською, китайською, корейською, індійською та іншими кухнями, однак сучасна американська їжа має кілька особливостей, які незвичні для європейців.

Смажені масляні кульки

Американська їжа, яка дивує європейців: пиво у фритюрі, PBJ сендвіч та сніжні конуси - фото 2

Смажені у фритюрі кульки з вершкового масла – це популярний делікатес родом з Монтани. Рецепт походить ще з 17 століття, однак американці осучаснили його. Кульки вершкового масла перемішують з різними спеціями, в залежності від рецепту це можу бути бекон, мед, кориця, шоколад та інші інгредієнти, які покривають паніровкою та кляром, а потім занурюють у гарячий фритюр.

Пиво у фритюрі

Американська їжа, яка дивує європейців: пиво у фритюрі, PBJ сендвіч та сніжні конуси - фото 3

Американці обожнюють все смажити у фритюрі, крім масла туди також потрапляє печиво Oreo, варення, морозиво та інші продукти. Однак, напевно найдивнішим є смажене пиво. Це популярна страва з Техасу. Американці готують конвертики з тіста, які начиняють пивом, а потім кладуть їх у фритюр.

PBJ сендвіч

Американська їжа, яка дивує європейців: пиво у фритюрі, PBJ сендвіч та сніжні конуси - фото 4

Якщо у нас стандартний бутерброд, щоб перекусити складається з хліба, масла та ковбаси, то в американців це PBJ сендвіч. PBJ (peanut butter and jelly sandwich) – це бутерброд або ж сендвіч з арахісового масла та густого варення. На один шматок тосту кладуть арахісове масло, на іншу — варення та з’єднують. Таким чином виходить стандартний PBJ сендвіч.

Неймовірна пристрасть до бекону

Американська їжа, яка дивує європейців: пиво у фритюрі, PBJ сендвіч та сніжні конуси - фото 5

Американці обожнюють бекон. Вони не просто смажать його на грилі чи свої сковорідках та подають до страв. Американці буквально кладуть його усюди, навіть до солодких страв. Бекон може бути зі смаженим бананом у клярі, з зефіром, морозивом та у складі вже згаданого вище PBJ сендвіча. Бекон як добавка до десертів – американська фірмова страва, яка неабияк шокує європейців.

Сніжні конуси

Американська їжа, яка дивує європейців: пиво у фритюрі, PBJ сендвіч та сніжні конуси - фото 6

В американців також шалено любов до льоду. Серед найпопулярніших страв з нього – це сніжні кульки. Стакани або паперові ріжки заповнюють дрібним колотим льодом, а зверху поливають ароматизованим цукровим сиропом.

Також в американській кухні дуже великі порції, які неабияк дивують європейців. Це пов’язано з урядовими субсидіями для фермерів. Ресторани, які купують у них їжу зрозуміли, щоб бути конкурентоздатними можна збільшити розміри порцій і брати більше грошей за страву, таким чином максимізували свій прибуток.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як приготувати золоте молоко, що допомагає при застуді та підтримує імунітет.

Також "Коментарі" писав про експеримент на близнюках, який показав, чи має веганська дієта перевагу над звичайним харчуванням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини