Головна Новини Дозвілля подорожі Названо п'ять країн, де можна перечекати апокаліпсис
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо п'ять країн, де можна перечекати апокаліпсис

У дослідженні визначено кілька країн, в які найкраще їхати, щоб пережити кризові періоди

3 серпня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

Зміна клімату, погіршення екології, обмеженість природних ресурсів — усі ці фактори змушують вчених задуматися над тим, де людям найкомфортніше буде перечекати світову кризу або інші лиха.

Названо п'ять країн, де можна перечекати апокаліпсис

В яких країнах можна перечекати апокаліпсис (фото з відкритих джерел)

Згідно з даними дослідження британських вчених, опублікованого в журналі Sustainability, найкращим місцем для того, щоб пережити світову кризу, є Нова Зеландія. Її вибрали завдяки запасам геотермальної та гідроелектричної енергії, великій кількості сільськогосподарських земель, зручному географічному розташуванню і низькій щільності населення. Слідом за нею в списку йдуть Великобританія, Тасманія та Ірландія.

Щоб зрозуміти, які країни будуть найбільш стійкі до глобальної кризи, дослідники оцінили їх здатність самостійно вирощувати харчові продукти для населення, захищати кордони від масової міграції, підтримувати електропостачання та виробничі потужності. В результаті вони визнали, що кращими є острівні держави з помірним кліматом і невеликою щільністю населення.

Також вчені зазначили, що в умовах кризи всім країнам буде необхідно збільшити продуктивність у продовольчому й інших секторах.

Нагадаємо, Євростат оприлюднив статистику, в якій продемонстрував, в яких європейських країнах найвища і найнижча вартість харчових продуктів. Згідно з даними, найнижчі ціни на продукти зафіксовані у Східній Європі, зокрема в Румунії.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що столиця Туркменістану Ашхабад виявилася першою в рейтингу найдорожчих міст для проживання іноземців. На другому місці розмістився Гонконг, а слідом за ним — Бейрут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини