Головна Новини Дозвілля подорожі Названо найдорожче місто у світі для іноземців
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найдорожче місто у світі для іноземців

Київ розташувався на 106-му місці в списку

23 червня 2021, 10:26
Поділіться публікацією:

Столиця Туркменістану Ашхабад опинилася першою в рейтингу найбільш дорогих міст для проживання іноземців. На другому місці розмістився Гонконг, а слідом за ним — Бейрут, пише інформагенство "УНІАН".

Названо найдорожче місто у світі для іноземців

Ашхабад - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що щороку цей рейтинг складається американською консалтинговою організацією Mercer в допомогу компаніям і урядам усього світу, щоб тим було легше зрозуміти, скільки потрібно платити співробітникам в різних містах.

Під час складання рейтингу, що охопив 209 міст, фахівці враховували багато параметрів, серед яких ціна на житло, транспорт, продукти харчування. Крім того, фірма оцінила вартість понад двохсот товарів і послуг.

Таким чином до першої п'ятірки найбільш дорогих міст увійшли: Ашхабад, Гонконг, Бейрут, Токіо, а також Цюрих.

Відзначається, що вартість житла в Ашхабаді для іноземців пов'язана не з високим рівнем добробуту міста та країни в цілому, а скоріше з економічною кризою. Минулого року столиця Туркменістану посідала в цьому рейтингу друге місце, але через зростання інфляції опинилася на першій позиції.

Також відомо, що в рейтинг від Mercer потрапила й українська столиця. Так Київ розташувався на 106-му місці в списку найдорожчих міст для іноземців.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що українці отримали черговий привід для гордості за свою країну і — особливо — столицю. Все тому, що наш Київ вперше увійшов до світового перелік сотні кращих міст. Як повідомляє компанія Resonance, що складала рейтинг, українська столиця зручно розташувалася на 87 позиції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини