Головна Новини Дозвілля подорожі Найважча будівля світу йде під землю: вона розташована за 300 км від України
commentss НОВИНИ Всі новини

Найважча будівля світу йде під землю: вона розташована за 300 км від України

Найважчою будівлею у світі визнано Палац Парламенту в Бухаресті, Румунія. Його побудували в часи диктатора Ніколае Чаушеску.

6 лютого 2024, 17:55 comments7183
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Палац Парламенту в Бухаресті найважча будівля у світі, а його спорудження мало стати символом соціалістичного успіху при правлінні Ніколае Чаушеску. Для будівництва Палац Парламенту у столиці Румунії за наказом диктатора Чаушеску знесли 5% міста та використали сотні тисяч тонн сталі, бронзи, мармуру та дерева. 

Найважча будівля світу йде під землю: вона розташована за 300 км від України

Палац Парламенту в Бухаресті - найважча будівля світу

У 1982 році у Румунії відбувся потужний землетрус силою 7,5 балів, який руйнував частину Бухареста. Це стало приводом для Ніколае Чаушеску у 1984 році розпочати свій грандіозний проєкт, який полягав у продовженні руйнування та розчищання міста для побудови грандіозного палацу. 

Архітектор Анка Петреску розробила проєкт, який включав побажання Чаушеску створити монументальну та потужну споруду. Над проєктом працювали 20 тис. робітників та ще 5 тис. солдатів. Через те, що роботи проводились на великій висоті під час будівництва загинуло кілька десятків людей. Першочергова вартість будівлі була оцінена у 1,75 долара, а згодом сягнула понад 3 млрд.

Палац Парламенту в Бухаресті має 12 поверхів та сягає висоти 84 метрів. Однак у ньому є ще 8 підземних поверхів, з яких чотири досі недобудовані. На останньому поверсі планувалось побудувати ядерний бункер. Крім того, для потреб диктатора створили мережу тунелів під палацом, загальною довжиною 20 км.

Найважча будівля світу йде під землю: вона розташована за 300 км від України - фото 2

Палац Парламенту в Бухаресті 

Загалом у будівлі 1100 кімнат, 200 туалетів, 31 ліфт, а також ресторани, галереї, коридори, концертний зал, які прикрашені великими колонами та арками з мармуру. Крім того, в кожній кімнаті висять кришталеві люстри, а вага найважчої складає понад 2 тонни. 

Найважча будівля світу йде під землю: вона розташована за 300 км від України - фото 3

Палац Парламенту в Румунії. Вид всередині будівлі

Розрахунки показали, що Палац Парламенту в Бухаресті виявився найважчою будівлею у світі – 4,1 млн тонн. Наприклад, найвища будівля світу 828-метрова споруда Бурдж Халіф у два рази менша за  Палац у Румунії. Саме через значну вагу Палац Парламенту в Бухаресті щорічно опускається під землю на 6 мм.

За задумом Ніколае Чаушеску Палац Парламенту, який тоді називався Будинок народу мав стати відображенням сили нації, що працює разом. Однак навіть за його епохи споруда у кращому випадку була контрастом для бідного суспільства Румунії. Поки люди голодували та втрачали домівки, ненависний диктатор будував свій новий гігантський будинок.

Цікаво, що Палац Парламенту має монументальний "президентський балкон", однак Чаушеску не встиг на ньому виступити, адже був схоплений та розстріляний за скоєння тяжких злочинів проти народу Румунії та держави. Єдиним хто оголошував промову з цього балкона перед великою публікою став Майкл Джексон. У 1992 році американський співак сплутав столицю Румунії та Угорщини і вигукнув "Я люблю вас, жителі Будапешта", що викликало образу і розчарування у румунів.

Таким чином найважча будівля світу Палац Парламенту знаходиться всього за 300 км від кордону з Україною. У столиці Румунії місті Бухарест.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відкрили другу найвищу будівлю світу.

Також "Коментарі" писали про стародавні таємничі руїни Ксар Драа в центрі пустелі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини