Головна Новини Дозвілля подорожі Стародавні руїни Ксар Драа: таємнича будівля в центрі пустелі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стародавні руїни Ксар Драа: таємнича будівля в центрі пустелі

Нещодавно в мережу потрапили фото з пустелі Алжира, які показують загадкові руїни Ксар Драа. Інформація про це місце практично відсутня.

24 квітня 2023, 20:00 comments2357
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Глибоко в алжирській пустелі знаходяться руїни під назвою Ксар Драа, які спантеличують красою та відсутністю інформації. Ніхто не знає, хто їх побудував, навіщо та коли.

Стародавні руїни Ксар Драа: таємнича будівля в центрі пустелі

Стародавні руїни Ксар Драа. Фото з відкритих джерел

Ксар — це північноафриканський термін, який означає "укріплене поселення" або "палац" чи "замок". Ксари розташовані по всьому Алжиру, Марокко, Тунісу та інших країнах Північної Африки. Однак Ксар Драа має свої незвичайні особливості. Стародавні руїни, вік яких досі не можуть визначити, лежать поблизу алжирського міста Тімімун. Споруда має округлу форму з подвійними стінами два метри заввишки, де розміщені три рівні кімнат без вікон назовні. Зовнішня стіна створена з каменю, тоді як внутрішня – з глини.

Стародавні руїни Ксар Драа: таємнича будівля в центрі пустелі - фото 2

Наразі існують три основні теорії призначення Ксар Драа. Згідно з першою, споруду побудували євреї, які тікали від постійних гонінь на цій території впродовж багатьох віків. На доказ цього свідчить наявність єврейського символу на одній з стін.

Інше ймовірне призначення Ксар Драа – це караван-сарай, тобто торгова станція, де можна було відпочити мандрівникам, які переходили через пустелю. Таким чином Ксар Драа був оазисом серед пустелі для стародавніх торговців.

Третя теорія поєднує дві перші. Ксар Драа міг бути місцем де спільно жили євреї, араби та інші африканські народи, які використовували укріплену споруду для свого захисту, життя та торгівлі.

У 1980 роках до Ксар Драа прибула американська експедиція, яка тиждень досліджувала руїни, однак команда не оприлюднила жодних звітів. Ця чудова споруда зберігає багато таємниць, і це буде до тих пір, поки не будуть проведені більш масштабні археологічні дослідження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рейтинг європейських міст за найбільшою кількістю туристів за рік.

Також "Коментарі" писали про росіян, які зайшли в український ресторан: вони не очікували такої відповіді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

kira

24 квітня 2023, 22:10

Открытый поиск сeкc партнеров в вашем городе и по интересам, все анонимно и пока что беcплатно. Реально крутая штука, пользуйся ---- https://urlis.net/club


Новини