Головна Новини Дозвілля подорожі Моторошна знахідка на найвищій горі світу: її знашли лише через 100 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Моторошна знахідка на найвищій горі світу: її знашли лише через 100 років

100 років тому два британці могли стати першими людьми, які піднялись на Еверест.

сьогодні, 14:44
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У 1924 році британський альпініст Ендрю Ірвін зник безслідно під час спроби зійти на вершину Евересту. Разом зі своїм напарником Джорджем Меллорі, вони намагалися стати першими людьми, які підкорять найвищу гору світу. Тепер, через рівно 100 років, дослідники натрапили на жахливе відкриття: на північному схилі Евересту знайшли останки, які можуть належати Ірвіну.

Моторошна знахідка на найвищій горі світу: її знашли лише через 100 років

На Евересті знайшли останки альпініста. Фото з відкритих джерел

Команда дослідників National Geographic зробила відкриття, яке може допомогти розгадати одну з найбільших загадок історії альпінізму. Вони натрапили на ногу з черевиком на центральному льодовику Ронгбук під північною стороною гори. Ім'я зниклого альпініста було вишите на шкарпетці.

Наразі останки перебувають під юрисдикцією Китайської тибетської альпіністської асоціації, яка видає дозвіл на підйом з цього боку гори. Родичі Ірвіна планують провести ДНК-тест, щоб остаточно підтвердити або спростувати його особу. 

Моторошна знахідка на найвищій горі світу: її знашли лише через 100 років - фото 2

Шкарпетка, яка, ймовірно належала Ендрю Ірвіну

Ендрю Ірвін разом із Джорджем Меллорі зникли 8 червня 1924 року під час сходження на Еверест. Їхня доля залишається однією з найбільших таємниць альпінізму. У 1999 році на схилах Евересту було знайдено тіло Меллорі, проте у нього не було фотографії його дружини та британського прапора, які він планував залишити на вершині. Це породило припущення, що вони, можливо були першими, хто підкорив Еверест, але загинули на зворотному шляху.

Перше документально підтверджене сходження на Еверест відбулося майже через 30 років після зникнення Ірвіна та Меллорі. 29 травня 1953 року шерп Тенцинґ Норґей та новозеландець Едмунд Гілларі досягли вершини. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені виявили несподівану аномалію з горою Еверест. 

Також "Коментарі" писали про випадок, коли під час підйому на Еверест дві пари побились через селфі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини