Головна Новини Дозвілля подорожі День туризму: п'ять цікавих фактів про подорожі
commentss НОВИНИ Всі новини

День туризму: п'ять цікавих фактів про подорожі

Свято започатковане з метою пропаганди туризму

27 вересня 2020, 14:35
Поділіться публікацією:

Багато людей не уявляють свого життя без подорожей і пригод, хоча в цьому році через пандемію коронавірусу, не всім вдалося кудись вибратися на відпочинок. І все ж, сьогодні 27 вересня у світі відзначають День туризму. У зв'язку з цим, представляємо вам кілька цікавих фактів про подорожі, якими поділилося видання Billionnews.

День туризму: п'ять цікавих фактів про подорожі

Хто заснував туризм?

Завдяки британському підприємцю Томасу Куку в 19 столітті туризм став окремою галуззю індустрії. Ця людина надала можливість здійснювати подорожі іншим людям, хоча спочатку мета у нього була інша. Томас вирішив долучити громадян до тверезого способу життя, і в 1841 році в рамках своєї антиалкогольної кампанії здійснив перевезення 600 осіб на поїзді. Пізніше він організував своє перше туристичне підприємство, яке протрималося на плаву до 2019 року.

Найцікавіша екскурсія

Любителям екстриму пропонують відвідати захоплюючу нічну екскурсію від мексиканського парку "Еко Альберто". На ній кожен зможе відчути себе нелегальним мігрантом, якому необхідно знайти шлях і місце перетину кордону з США, а значить потрібно швидко бігати, вміти ховатися і долати різні перешкоди, щоб уникнути зустрічі з прикордонною службою.

Подорожі корисні для здоров'я

Вчені неодноразово доводили, що люди, які люблять подорожувати, набагато щасливіші. Ще у них рідше трапляються серцеві напади. Під час подорожей людина забуває про всі проблеми, і її рівень стресу значно зменшується.

Найбільший басейн у світі

У курортному містечку Альгарробо (Чілі) знаходиться найбільший у світі басейн, який у 2006 році потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Довжина споруди 1013 метрів, а площа 8 га. Він виконаний у формі лагуни з дзеркально-чистою водою. Технологія, завдяки якій був побудований цей басейн, володіє світовим патентом.

Сама багатомовна країна

Папуа-Нова Гвінея — сама багатомовна країна. Офіційною мовою цієї країни вважається англійський, але на ділі на ньому говорять тут всього близько 2% населення. В реальності ж жителі Папуа-Нової Гвінеї використовують понад 820 різних мов, що становить 12% від всіх мов світу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як самостійно спланувати подорож.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини