Головна Новини Дозвілля секс Завагітніти або захворіти: у кого високі шанси після незахищеного сексу
commentss НОВИНИ Всі новини

Завагітніти або захворіти: у кого високі шанси після незахищеного сексу

Заразність венеричного захворювання залежить від виду інфекції

13 серпня 2021, 23:10
Поділіться публікацією:

Відразу ж відзначимо те, що займатися незахищеним сексом — не найкраща ідея. Особливо, якщо йдеться про випадкових партнерів. Але все одно багатьох цікавить просте питання: високі шанси завагітніти або захворіти після такого інтимного рандеву? Почнемо з простого: порівнювати шанси на можливість вагітності і ризик підхопити венеричне захворювання — все одно, що порівнювати зелене з солоним. Начебто і там і там ми маємо справу з сексом, але це така велика територія, доводиться брати до уваги безліч різних факторів, розповідає MAXIM.

Завагітніти або захворіти: у кого високі шанси після незахищеного сексу

Відносини (фото з відкритих джерел)

По-перше, слід пам'ятати, що шанси на вагітність залежать від того, знаходиться жінка в цей момент в періоді овуляції і в який саме момент менструального циклу був секс. Заразність венеричного захворювання залежить від виду інфекції, від того, в якій стадії перебуває хвороба, і від того, чи приймає носій ліки. До того ж потрібно враховувати, що деякі ЗПСШ легше переходять від чоловіка до жінки, ніж навпаки. Наприклад, герпес і ВІЛ простіше передаються від партнера до партнерки.

Так ось, тримаючи в пам'яті всі ці фактори, відповісти на питання, винесене в заголовок, можна так:

в разі разового незахищеного сексуального контакту між чоловіком і жінкою, яка перебуває за 1-3 дні до овуляції, шанси на вагітність рівні 21-25%;

в будь-який інший період зачаття може наступити лише в 5% випадків (в середньому).

Не забувайте займатися захищеним сексом з новими партнерами. А ось що лікарська статистика говорить про ймовірності підхопити ВІЛ при тих же обставинах (разовий контакт без презерватива). Ризик становить 0,08% при вагінальному сексі і до 1,4% — при анальному. В цьому випадку ми говоримо про ризик жінки заразитися від чоловіка. Ризик, що партнер заразиться від партнерки, трохи нижче. Ризик 0,08% — це дані по європейських країнах. При більшій кількості інфікованих в регіоні (країні) буде вище і ризик. І хоча шанси як завагітніти, так і заразитися — не такі вже високі. У вас є всі шанси потрапити в цю статистику. Тому ми настійно рекомендуємо користуватися контрацептивами під час сексу з новим партнером. Бережіть себе і своє здоров'я.

Нагадаємо, деякі чоловіки лише прикидаються закоханими, щоб роздобути жінку, коли вона розраховує на серйозні відносини. Щоб не попастися на виверти таких чоловіків, психологи назвали кілька ознак, які повинні насторожити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини