Головна Новини Дозвілля секс Який засіб контрацепції підходить саме вам
commentss НОВИНИ Всі новини

Який засіб контрацепції підходить саме вам

Якщо ви не плануєте вагітність найближчим часом, приділіть більше уваги вибору контрацептиву, який подарує вам спокій

18 лютого 2021, 15:34
Поділіться публікацією:

Що вибрати серед величезного вибору засобів контролю над народжуваністю?

Який засіб контрацепції підходить саме вам

Контрацептиви. Фото: promum.com.ua

Якщо ви хочете знову завагітніти протягом року

У цьому випадку, ви можете вибрати метод контрацепції, наприклад, презервативи. Бар'єрні методи дають вам досить надійний захист без зобов'язань — використовувати їх, коли ви хочете, і перестати, коли будете готові спробувати завагітніти. Презерватив захищає від інфекцій і захворювань, що передаються статевим шляхом.

Якщо ви напевне не хочете вагітніти протягом мінімум одного року

Вам підійде гормональний метод, в тому числі таблетки, пластир або кільце. Всі вони забезпечують комбінацію естрогену і прогестина, які пригнічують овуляцію, і здатні запобігти імплантацію або зробити те й інше. Кожен гормональний метод може похвалитися показником успіху в 92%. Ваша здатність завагітніти відновлюється, як тільки ви припиняєте використовувати будь-який з цих варіантів.

"Ви повинні почекати мінімум чотири тижні після пологів, щоб почати використовувати гормональні контрацептиви, оскільки після пологів жінки мають підвищений ризик утворення тромбів, а естроген може збільшити таку ймовірність", — каже Мері Джейн Мінкін, доктор медичних наук, акушер-гінеколог в Коннектикуті.

Гормональні контрацептиви не для вас, якщо ви турбуєтеся про те, що забудете вчасно прийняти таблетки або замінити кільце або пластир.

Якщо ви не збираєтеся народжувати дитину в найближчі кілька років

Внутрішньоматкові засоби (ВМС, спіралі) є чудовою альтернативою таблеткам для більшості жінок. Вони також є хорошим варіантом для жінок, які мають протипоказання до протизаплідних таблеток, або для тих, хто просто шукає для себе засіб контрацепції з низьким рівнем обслуговування. Термін експлуатації ВМС від 3 до 5 років.

Спіраль не підходить для вас, якщо вам не подобається ідея стороннього предмета в матці. Оскільки лікарі не можуть передбачити, як ви будете себе відчувати і реагувати, переконайтеся, що готові до цих змін.

Якщо ви більше не плануєте мати дітей

Ви на 100% впевнені, що ваша сім'я повністю укомплектована? Якщо ви категорично не хочете знову завагітніти, ви можете поговорити зі своїм лікарем про стерилізацію. Жіноча стерилізація відбувається методом перев'язки маткових труб, чоловіча — за допомогою вазектомії.

Раніше експерти розповіли для "Коментарів" про прості кроки, як знайти баланс між роботою і сім'єю. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини