Головна Новини Дозвілля секс Всесвітній день оргазму: п’ять фактів про секс, яких ви могли не знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Всесвітній день оргазму: п’ять фактів про секс, яких ви могли не знати

Під час сексу є ризик втратити пам’ять — щоправда, ненадовго

21 грудня 2020, 12:20 comments2015
Поділіться публікацією:

З 2006 року по всій планеті проводиться неординарна акція під назвою "Всесвітній оргазм" (Global Orgasm, GORG). Припадає вона на день зимового рівнодення — 21 або 22 грудня. Початково акція була пов’язана із можливим кінцем світу у 2012 році. Утім, навіть після цієї дати від проведення тематичних заходів не відмовилися.

Всесвітній день оргазму: п’ять фактів про секс, яких ви могли не знати

У день зимового рівнодення проводиться акція "Всесвітній оргазм". Фото: Фото: istock

На думку організаторів акції, подружжя Донни Шихен та Пола Реффела, якщо всі люди на Землі в один день (чи краще навіть годину) відчують оргазм, планета зможе отримати позитивну енергію. Кінцевою метою "Всесвітнього оргазму" є спроба встановити мир у всьому світі, зупинити війни, відновити соціальну та статеву рівність тощо.

"Коментарі" не впевнені, чи можна подібний підхід вважати раціональним, утім не змогли пройти повз незвичної теми. Тому у рамках акції "Всесвітній оргазм" розповімо кілька цікавих фактів про секс, які ви раніше могли не знати.

 

1. Камасутра — не про секс

"Камасутра" вважається найвідомішою збіркою порад для організації сексуального життя людини. Але у початковому варіанті книги інформація про статеві стосунки займала лише п’яту частину загального тексту. Всі інші розділи розповідали про сім’ю та любов загалом. Між іншим, зображення із різними сексуальними позами також були додані до "Камасутри" пізніше — аж у XVI-XVII століттях, під час правління Великих Моголів у Індії.


2. Автомобіль для самовтіхи

На іспанському автомобільному ринку представникам деяких відомих компаній доводиться непросто. Так, наприклад, автівці Mitsubishi Pajero довелося змінити "ім’я" на Mitsubishi Montero. Це зробили через особливості місцевої говірки. Як виявилося, в Іспанії слово "pajero" означає "онаніст".


3. Мерилін Монро у фільмі для дорослих

Всесвітній день оргазму: п’ять фактів про секс, яких ви могли не знати - фото 2

Приватна колекція американського бізнесмена Кейї Моргана містить у собі незвичний  експонат — порнофільм за участі найвідомішої білявки Голлівуду Мерилін Монро. Повноцінним фільмом це назвати важко: на чорно-білому 15-хвилинному записі Монро займається оральним сексом із невідомим чоловіком. Придбання ексклюзивної плівки в інформатора ФБР обійшлося колекціонеру у 1,5 млн доларів. За словами Моргана, він зробив це, аби запис не потрапив у широкий доступ.


4. Секс на Місяці

Хоча, швидше, на майже місячній поверхні. Відомо, що студент-астрофізик Тед Робертс, практикант НАСА, у 2002 році викрав сейф із місячним ґрунтом та камінням. Після пограбування Робертс зі своєю дівчиною зайнялися сексом на викрадених зразках. Історія має логічне закінчення — горе-крадії пізніше намагалися продати каміння через Мережу, але були заарештовані.


5. Амнезія після оргазму

Існує можливість ненадовго втратити пам’ять після заняття сексом. Така особливість людського організму називається транзиторною глобальною амнезією. Звісно, оргазм — не єдина причина подібної амнезії, нею може стати будь-яке значне фізичне навантаження. Але відомий випадок, коли у 1964 році чоловік у момент оргазму втратив пам’ять і запитав: "Де я? Що сталося?" Здебільшого, від тимчасового "стирання спогадів" страждають перш за все люди, старші 50 років.

 

А щоб максимально зменшити ймовірність втрати пам’яті, варто прислухатися до вчених і частіше займатися сексом, щоб продовжити тривалість життя.

Раніше "Коментарі" розповідали про типові помилки під час інтиму, що можуть все зіпсувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини