Головна Новини Дозвілля секс Не тільки Єгипет: де можна побачити піраміди
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки Єгипет: де можна побачити піраміди

У світі є багато інших цікавих пірамід, які варто побачити туристам

9 лютого 2022, 00:45
Поділіться публікацією:

 Єгипет часто асоціюється з пірамідами, і рідко хто замислюється про ці споруди в інших частинах світу. Хоча єгипетські піраміди здаються потойбічними і недоступними людському розумінню, вони не єдині піраміди в світі.  Цивілізація кожної країни мала свій власний дизайн і метод, коли справа доходить до будівництва пірамід, але вони не менш дивовижні, ніж єгипетські.  Про відомі у світі піраміди пише thetravel.

Не тільки Єгипет: де можна побачити піраміди

Піраміди ацтеків (фото з відкритих джерел)

Римські піраміди
Не тільки Єгипет: де можна побачити піраміди   - фото 2

Рим відомий безліччю неймовірних археологічних споруд. Піраміду Цестія — можна знайти прямо в центрі міста. Ця піраміда була побудована в 12 р. до н. е., що робить її не менш вражаючою, ніж будь-який інший класичний римський витвір архітектури. Всередині був похований римський магістрат Цестій, на честь якого вона була названа.

Може здатися незвичайним, що ця гробниця знаходиться в центрі міста і так близько до багатьох інших популярних споруд, але розміщення було чисто випадковим. Спочатку він повинен був знайти місце за межами міської межі, але з розширенням Риму, яке стало таким швидким і неминучим, це був просто приклад того, як Рим захопив простір гробниці, яка не була навмисно розміщена в центрі міста. Однак це пішло на користь збереженню гробниці, так, як піраміда, як і раніше є одним з найбільш добре збережених пам'яток архітектури в місті. Її зовнішній вигляд дуже схожий на єгипетські піраміди.

Піраміди ацтеків
Не тільки Єгипет: де можна побачити піраміди   - фото 3

Найбільш відомими за межами Єгипту є піраміди ацтеків, які отримали свою назву завдяки своїм величезним розмірам та історіям, які колись пов'язували з ними народ майя.  Календар майя, який, як кажуть, передбачає багато речей, і серед них — кінець світу. Під час цих важливих прогнозів майя кількість візитів до пірамід зростає, оскільки туристи все більше і більше цікавляться культурою, історією та призначенням грандіозних споруд.

Піраміда Сонця є третьою за величиною пірамідою у всьому світі. Хоча це все ще карликова споруда за розмірами в порівнянні з пірамідою в Гізі, вона не менш вражаюча завдяки своїй архітектурній структурі. Піраміди ацтеків відомі тим, що їх основи набагато ширші, ніж у будь-яких інших пірамід у світі, і побудовані зовні, а не вгору, що робить їх масивними по ширині, а не по висоті. Багато з цих пірамід мають однакову конструкцію, включаючи піраміду Місяця, яка знаходиться поруч з пірамідою Сонця. Сходи, що ведуть до вершини цих пірамід, є  вражаючими.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що цікавого можна побачити у Єгипті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини