Головна Новини Дозвілля секс На скільки можна схуднути, займаючись сексом
commentss НОВИНИ Всі новини

На скільки можна схуднути, займаючись сексом

Вчені розповіли, скільки витрачається калорій під час сексу

1 лютого 2022, 22:15 comments1114
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Заняття сексом є не лише приємним, а й енерговитратним процесом. Багато хто запитував, чи можна порівняти фізичне навантаження із заняттям спортом і скільки можна витратити калорій за час одного акту.

На скільки можна схуднути, займаючись сексом

Схуднення під час сексу

За даними вчених, під час сексу максимально можна спалити до 100-150 ккал. Варто зазначити, що в дослідженні враховувалося чисте фізичне навантаження протягом приблизно пів години.

Як пише видання Championat, насправді енергії під час статевого акту витрачається набагато більше, і таке "тренування" складається з тих же частин, що й звичне фітнес-заняття.

1 частина — підготовчі ігри та попередні ласки (5-20 хвилин)

Ця "розминка" прискорює частоту серцевих скорочень, активізують велику кількість клітин мозку та нервових закінчень. У деяких задіяні м'язи шиї та грудей. Також у цей час активно витрачаються вуглеводи, цукор та крохмаль – допомагають підтримувати прискорений кровообіг та підвищення температури.

2 частина – основна (3-60 хвилин)

Основна частина процесу є індивідуальною. Виходячи з їх темпераменту партнерів може вийти як кардіо низької-середньої інтенсивності (з частотою серцебиття 60-70% від максимального), так і дуже високою.

У матеріалі зазначається, що чималу роль відіграє і обрана поза. У деяких позиціях навантаження на окремі групи м'язів може бути вищим, ніж навіть силова робота на тренажерах. А прискорення до кульмінації – пікова витрата енергії.

3 частина — заминка

Заключна частина статевого акту викликає виплеск великої кількості гормонів, який також потребує забезпечення енергією. Також відбувається різкий стрибок пульсу та скорочення великої кількості м'язів, на що організм також витрачає енергію.

Як пише видання, під час сексу відбувається інтенсивна робота всіх систем організму. І хоча м'язи витрачають не стільки калорій, скільки під час середнього тренування, в комплексі організм витрачає порівнянну із середнім кардіо або силовим напрямом кількість енергії.

Скільки витрачається калорій під час заняття сексом:

За результатами дослідження чоловіки під час сексу найчастіше витрачають більше калорій, ніж жінки. У середньому 125 ккал спалює чоловік (за 30 хвилин сексу), а жінка – 93 ккал.

Витративши цей час на тренування в середньому, чоловік спалив би 276 ккал, а жінка 213 ккал.

Для довідки: фахівці кажуть, що для того, щоб спалити один кілограм жиру, потрібно витратити 7700 ккал. Для того, щоб схуднути на два кілограми на місяць людині потрібно створити дефіцит калорій на 3850 ккал на тиждень.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що дівчина з Австралії скинула 90 кілограмів, щоб стати схожою на ляльку Барбі, яку з дитинства колекціонує.

Також сайт "Коментарі" писав про те, які бувають види орієнтації та що потрібно знати. Експерти розповіли, що таке сексуальна орієнтація, які є її види і що потрібно коротко знати про кожного.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини