Головна Новини Дозвілля секс Чому не варто займатися сексом під час стресу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не варто займатися сексом під час стресу

Американські вчені розповіли, чому не варто займатися сексом в умовах сильного стресу

21 квітня 2021, 18:10
Поділіться публікацією:

Кажуть, що секс допомагає розслабитися і знімає напругу, але американські дослідники не згодні з цим твердженням і не рекомендують вступати в інтимні стосунки в умовах сильного стресу.

Чому не варто займатися сексом під час стресу

Чи можна зняти стрес за допомогою сексу (фото з відкритих джерел)

Експерти дійшли висновку, що секс у стані підвищеної напруги лише погіршує ситуацію і призводить до негативних процесів.

Такі висновки вони зробили, ґрунтуючись на результатах експерименту, в якому взяли участь кілька добровольців. Їхній мозок піддали скануванню.

Виявилося, що заняття сексом у період пережитого сильного стресу здатні спровокувати появу сильної депресії. У крові підвищується рівень стресових гормонів, розвиваються важкі реакції.

При цьому найбільш вразливими в цій ситуації виявилися жінки. МРТ-сканування показало, що у мозку дівчат формувалося справжнє "вогнище" депресії. Організм починав працювати неправильно, і людина потребувала медичної допомоги для виходу з такого стану.

Дослідники говорять, що не варто вступати в інтимну близькість відразу після серйозного стресу або нервового напруження, тому що це небезпечно для організму. Краще зайнятися сексом із партнером, коли емоційний тонус повернеться в норму.

Нагадаємо, що секс не лише приносить задоволення, але й сприятливо діє на весь організм, впливаючи як на фізичний, так і на емоційний стани людини. Сексолог Наталя Романовська розповіла, які зміни відбуваються з організмом без регулярних інтимних стосунків.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що секс допомагає збільшити тривалість життя майже на 40%. До таких висновків дійшли фахівці Дослідницького інституту Нової Англії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини