Головна Новини Дозвілля секс Що відбувається з організмом без регулярного сексу
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається з організмом без регулярного сексу

Сексолог Наталя Романовська розповіла, що відбувається в організмі без регулярних занять сексом

15 квітня 2021, 12:35 comments1560
Поділіться публікацією:

Секс не тільки приносить задоволення, але і сприятливо діє на весь організм, впливаючи як на фізичне, так і емоційний стан людини. Сексолог Наталя Романовська розповіла, які зміни відбуваються з організмом без регулярних інтимних стосунків.

Що відбувається з організмом без регулярного сексу

Як відсутність сексу впливає на наш організм / Фото: shutterstock.com

Спеціаліст зазначила, що без постійного сексу нічого смертельного і неймовірного не станеться, але цей процес важливий для підтримки організму на фізичних і психологічних рівнях. При чому, важливий не стільки сам секс, як його яскравий фінал. Саме під час оргазму відбуваються процеси, сприятливо впливають на наше здоров'я. Отже, що буває без регулярного сексуального життя?

Зниження імунітету

Сексолог каже, що під час оргазму відбувається справжній "гормональний коктейль", який омолоджує клітини організму, в результаті чого імунна система зміцнюється. Це не означає, що без постійної інтимної близькості ви не будете часто хворіти, просто імунітет знизиться, але це буде відчуватися в легкій формі.

Погіршення якості сну

Під час сексу в організмі виробляються ендорфіни, які наближають до стану блаженства, а це призводить до повного розслаблення тіла. Гормон окситоцин, який вивільняється в результаті оргазму, викликає приємну сонливість, роблячи сон більш глибоким. При відсутності регулярного сексу ви не будете страждати на безсоння, але якість сну і ваш стан може погіршитися.

Уповільнення регенераційних процесів

Секс стимулює регенераційні процеси й навіть активізує вироблення колагену. А з віком його рівень в організмі знижується, тому після 35-річного віку ця проблема особливо актуальна. Але це не означає, що через відсутність сексу ваша шкіра стане гіршою, просто регенераційні процеси сповільняться.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які чинники впливають на сексуальну активність жінок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини