Головна Новини Дозвілля саморозвиток Яких слів варто уникати при написанні резюме
commentss НОВИНИ Всі новини

Яких слів варто уникати при написанні резюме

Експерти перерахували список помилок, яких потрібно уникати при написанні свого резюме: яких слів там не повинно бути

28 грудня 2021, 20:30
Поділіться публікацією:

При пошуку роботи необхідно правильно скласти резюме, адже це перше, на що зверне увагу роботодавець. Але багато претендентів роблять помилки, які віддаляють їх від посади мрії, хоча, на перший погляд, здається, що в документі все написано правильно.

Яких слів варто уникати при написанні резюме

Яких слів варто уникати при написанні резюме (фото з відкритих джерел)

"Люблю/хочу"

У резюме можна описати кількома словами, що ви хочете чи очікуєте отримати від нової роботи. Але у професійному світі варто уникати слова "хочу/люблю". Вони видають певну інфантильність претендента. Замість фрази "Люблю вчитися" можна використовувати коректніше: "Проходжу регулярне навчання" тощо.

"Презентабельна"

На деяких посадах це справді є важливими критеріями, наприклад, якщо жінка шукає роботу хостес або ресепшіоніста. Але навіть у таких випадках варто уникати в резюме фрази на кшталт "презентабельна" або "симпатична". Якщо ви шукаєте вакансію, яка пов'язана з зовнішністю, тоді краще прикладіть свою фотографію або портфоліо.

"Найкращий"

Немає нічого поганого в тому, що ви вважаєте себе найкращим у якійсь сфері, але це досить смілива заява і в резюме вона виглядає недоречно. Як показало дослідження, таке слово неймовірно відштовхує роботодавців.

Абревіатури

Роботодавці навряд чи шукатимуть у пошуковій системі ваші колишні місця роботи або навчальні заклади, якщо ви зашифрували їх у складні абревіатури. Дуже неприємно читати великий текст, де словом проскакує "НЧУ", "ГБУ" тощо.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо перед вами виникла потреба терміново почати шукати роботу, грамотно складеного резюме буде мало. Свої аргументи на користь прийняття саме на цю роботу слід підкріпити супровідним листом. Як його скласти?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини