Головна Новини Дозвілля саморозвиток Як перестати відкладати всі справи на «потім»
commentss НОВИНИ Всі новини

Як перестати відкладати всі справи на «потім»

Психолог Тетяна Павлова назвала ефективний спосіб боротьби з прокрастинацією – схильністю людини до постійного відкладання справ «на потім»

1 грудня 2021, 12:55
Поділіться публікацією:

З прокрастинацією у тій чи іншій формі стикався, мабуть, кожен. Це схильність людини відкладати свої справи на "потім" і боротися з нею буває складно. Але психолог Тетяна Павлова підказала один зі способів.

Як перестати відкладати всі справи на «потім»

Як перестати все відкладати (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначила, що звичка постійно відкладати справи на "завтра" може призвести не лише до професійних труднощів, а й до психологічних наслідків. Для того, щоб впоратися з прокрастинацією, психолог запропонувала простий, але від того не менш дієвий підхід.

Тетяна Павлова рекомендується будь-яку справу, яка викликає лінь чи нудьгу, починати виконувати спочатку погано. Наприклад, якщо ви не можете змусити себе піти на тривале тренування, почніть спочатку виконувати його з мінімальними зусиллями: повільно, недовго, не напружуючись. Згодом тренування стане якіснішим, головне — почати. Те саме стосується і виконання будь-якого іншого завдання.

"Цікаво тут те, що зробити одразу добре може бути погано, тому що в цьому випадку ви стаєте закритими для змін та демотивовані для подальших дій", — пояснила експерт.

У випадку, якщо людина розуміє, що справа коштуватиме їй мінімальних зусиль, вона починає зрушуватися з мертвої точки роздумів про майбутній процес і починає виконувати його.

Нагадаємо, що американські вчені провели масштабне дослідження і дійшли висновку, що звичка відкладати всі справи "на потім" розвивається у людини ще з самого дитинства.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кожна людина зацікавлена у постійному саморозвитку та особистісному зростанні. Є певні захоплення, які допомагають здобути нові знання та досвід, а також "прокачують" наш розум. Чим варто зайнятися?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини