Головна Новини Дозвілля саморозвиток Вчені назвали 5 видів відносин кота з господарем: перевірте, які у вас
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали 5 видів відносин кота з господарем: перевірте, які у вас

Вчені відзначили, що в опитуванні брали участь тільки жителі Великобританії, в основному жінки

5 червня 2021, 03:43
Поділіться публікацією:

Вчені з університету Лінкольна опитали майже чотири тисячі власників кішок. Це дозволило виділити цілих п'ять видів взаємин людей і їх вихованців: відкриті, відчужені, епізодичні, дружба і співзалежність. Вони відрізняються ступенем прихильності господарів і котів один до одного, пише N 1. Пройдемося докладніше по кожному з видів відносин.

Вчені назвали 5 видів відносин кота з господарем: перевірте, які у вас

Кішка (фото з відкритих джерел)

Відкриті відносини

Кішкам в таких відносинах господар не особливо потрібен, вони навіть намагаються його уникати. Навряд чи будуть сідати до нього на коліна або лизати обличчя. Вихованці вільні в пересуваннях і добре ладнають з іншими людьми. Для господаря кішка — теж не центр світу. Він вкладає помірні зусилля в розвиток емоційного зв'язку з твариною.

Відчужені відносини

Господар практично не вкладається в стосунки з кішкою. Для нього вона не член сім'ї. Вона відповідає йому байдужістю і гуляє сама по собі. Інші люди їй теж байдужі.

Епізодичні відносини

Відрізняються від відчужених відносин тим, що в цілому кішка товариська. Вона любить бути поза домом, може пропадати на кілька днів або ходити в гості до сусідів.

Дружба

Господар приділяє кішці максимум своїх душевних сил і часу. А їй — подобається бути поруч з ним. При цьому поведінка вихованця не обмежується, у нього є певна свобода. Поруч зі своїм чоловіком кішка проводить обмежена кількість часу. Наприклад, вона йде гуляти на вулицю, коли він їде на роботу.

Співзалежність

Господар обожнює кішку, і їй це подобається. Цей тип відносин відрізняється від дружби тим, що людина і вихованець проводять разом більше часу. При цьому кішка нікуди не виходить з дому або квартири. Тварина може погано жити з іншими людьми і ховатися, якщо хтось приходить в гості. Часто такі відносини виникають між кішкою і самотньою людиною.

Дружба і співзалежність — найпоширеніші форми відносин людей і кішок. Вчені відзначили, що в опитуванні брали участь тільки жителі Великобританії, в основному жінки. Тому в інших частинах планети можуть бути інші види взаємин.

Як повідомляли раніше пори року грають величезну роль в житті тварин. Саме в весняний період наші вихованці, особливо кішки, підкоряються природі і починають шукати партнера. Якщо улюбленець постійно перебуває вдома і не має можливості контактувати з іншими тваринами — починаються крики, мічення території і дивна поведінка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини