Головна Новини Дозвілля лайфхаки Весна прийшла: як приборкати тварину в період статевої активності
commentss НОВИНИ Всі новини

Весна прийшла: як приборкати тварину в період статевої активності

Весна - стресовий період не тільки для тварин, а й для їхніх господарів

7 березня 2021, 16:40
Поділіться публікацією:

Пори року грають величезну роль в житті тварин. Саме в весняний період наші улюбленці, особливо кішки, підкорюються природі та починають шукати партнера. Якщо улюбленець постійно знаходиться вдома та не має можливості контактувати з іншими тваринами — починаються голосіння, мічення території та дивна поведінка. В цей період як улюбленець, так і його господар може відчувати стрес. 

Весна прийшла: як приборкати тварину в період статевої активності

Турбота про тварин: як приборкати гормони домашніх улюбленців навесні. Фото: aroundpet.ru

Столичний ветеринар Марія Тарасенко розповіла, як зробити максимально комфортним та спокійним період статевої активності.

За словами експерта, статева активність тварин може наступати не тільки навесні. Наприклад, кішки активні цілий рік. У собак тічки 2 рази в рік. Період тічки у них залежить від народження.

Коли тварини статево активні, вони хочуть більше часу проводити на вулиці. Тому нерідко трапляються випадки, коли кішки, намагаючись вибратися через вікно з квартири чи будинку, падають з висоти та травмуються.

"В весняний період рекомендується використовувати "антикішку". Це щільні сітки які витримують вагу тварини, якщо та вирішить вистрибнути у вікно", — зазначає Марія Тарасенко.

Експерт наголосила, що як кішкам, так і собакам не варто давати будь-які гормональні препарати.

"Застосовувати гормональні препарати не рекомендується (такі як Контрик, Стоп-секс, Стоп-інтим). Вони провокують кісти на яєчниках, гнійні запалення матки, пухлини сім'яників. Є заспокійливі для тварин: KalmVet, Zylkene, феромони Фелівей. Вони вирівнюють емоційний стан тварини і допомагають легше пережити тічки та період весняної активності. А взагалі, якщо тварина не несе племінної цінності, то її рекомендують стерилізувати. Це вирішить дуже багато проблем", — рекомендує пані Марія.

Проте в будь-якому випадку перед тим, як давати якісь препарати домашньому улюбленцю, варто проконсультуватися з ветеринаром.

Також сайт "Коментарі" рекомендує переглянути позитивні фото тварин, які дуже люблять обійматися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини