Головна Новини Дозвілля саморозвиток Шість головних навичок, які позбавлять від страху публічних виступів
commentss НОВИНИ Всі новини

Шість головних навичок, які позбавлять від страху публічних виступів

Це навик, який теж піддається тренуванню

16 вересня 2020, 19:48
Поділіться публікацією:

Безлічі людей важко виступати перед великою аудиторією, якщо вони не робили цього раніше. Так відбувається тому, що людина боїться "А що про мене подумають інші?". Психолог Софія Пхаладзе розповіла про прийоми, які допомагають побороти страх і впоратися зі стресом, передає видання segodnya.

Шість головних навичок, які позбавлять від страху публічних виступів

Боязнь сцени. Фото: unsplash

Навіть люди, у яких був досвід виступу перед великою кількістю слухачів, теж боялися це робити. Фахівець радить згадувати про це кожен раз, коли виникне подібна ситуація.

Також не потрібно налаштовувати себе на найгірше. Краще зосередитися на своїх сильних сторонах, і тоді успіх не змусить себе чекати.

У будь-якій справі добре почати з малого. Софія рекомендує потренуватися вдома перед дзеркалом, сказати тост на сімейному застіллі і зняти сторіс в Instagram. Ці маленькі хитрощі підготують морально до майбутнього публічного виступу.

Якщо ж місце майбутньої події відомо заздалегідь, то краще приїхати і побути там. Озирнутися, потримати мікрофон в руках, подивитися на зал — в день виступу людина відчуватиме себе набагато комфортніше.

Іноді подумати про погане — хороша ідея. Психолог каже, що коли людина подумки проживає найгірший сценарій в голові, то вона готовий практично до всього.

Останнє, але найважливіше. Виступ придуманий для того, щоб аудиторія, яка прийшла, повірила вам. А щоб це сталося, то потрібно бути "як риба у воді", перебуваючи на сцені. Тільки тоді глядачеві буде цікаво, і він захоче дізнатися продовження розповіді.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому перше враження часто буває помилковим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини