Головна Новини Дозвілля саморозвиток Проста головоломка на яку багато дорослих не можуть правильно відповісти
commentss НОВИНИ Всі новини

Проста головоломка на яку багато дорослих не можуть правильно відповісти

Користувачі найчастіше вважають, що відповідь на цю головоломку буде 5, 20, 70 або 150. Однак, яка ж насправді правильна відповідь на цю загадку.

5 листопада 2023, 08:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Чи можете ви розв'язати просте рівняння на рівні шкільної програми 6 класу. Здається, це не складна головоломка, однак виявляється, що багато дорослих не можуть правильно відповісти на це питання, тоді як учні школи розв'язують задачу за менш як 10 секунд.

Проста головоломка на яку багато дорослих не можуть правильно відповісти

Математична головоломка, яку складно вирішити дорослим

Розглянемо рівняння 130-120x(1:2). На перший погляд, видається, що це легка задача, яка не викличе ніяких труднощів для її розв’язку. Однак, щоб вірно відповісти на цю математичну головоломку слід дотримуватися основних математичних правил та правильного порядку виконання дій.

Користувачі мережі мають кілька основних варіантів відповіді на це завдання, серед більшості варіантів найбільше можна зустріти 5 та 70. Однак тут може бути лише одна відповідь. Яка ж саме? 

Отже, якщо вам вдалось відповісти на це питання і ви вирішили перевірити чи правильна ваша відповідь, ми пояснимо нижче.

За правилами математики під час розв’язку рівнянь необхідно дії робити по черзі, починаючи зліва на право. Однак, першочергово потрібно розв'язувати ті рівняння, що йдуть в дужках. Крім того, ділення та множення має перевагу перед додаванням та відніманням. Таким чином, щоб правильно розв’язати математичну головоломку 130-120x(1:2) необхідно спочатку виконати дії в дужках: 1:2=0,5. 

Тепер рівняння матиме такий вигляд 130-120x0,5. Далі потрібно зробити дію множення: 120х0,5=60. Таким чином ми рівняння з трьома діями звели до однієї 130-60=70. Отже, правильний результат математичної головоломки – 70.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американці не зможуть назвати цю європейську країну. Однак більшість європейців також помиляються.

Також "Коментарі" писали про тест IQ на оптичну ілюзію, де потрібно знайти чорного кота за 30 секунд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини