Головна Новини Дозвілля саморозвиток Названо десять найбрудніших повсякденних речей
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо десять найбрудніших повсякденних речей

Згідно з результатами досліджень, багато речей в повсякденному житті набагато брудніші, ніж туалет

15 січня 2021, 16:18
Поділіться публікацією:

Більшість здивується, але речі, які ми звикли вважати найбруднішими у своєму будинку, вже не на першому місці.

Названо десять найбрудніших повсякденних речей

Повсякденні речі. Фото: w-dog.ru

Пляшки від води

Насправді пляшки з водою можуть бути настільки брудними, що з таким же успіхом можна було б пити воду з туалету. При першому використанні — вони чисті, але відразу після цього на них з'являються бактерії.

Спортивні снаряди

Тренажери в залі постійно протирають, але це не означає, що вони чисті. Дослідження показали, що на них може бути в сотні разів більше бактерій і мікробів, ніж на сидінні унітазу.

Сумочка

Більшість жінок щодня користуються сумочкою, яка є справжнім розсадником різних бактерій. Подумайте самі — як часто ви чистите свою сумку зсередини, і що туди кладете?

Телефон

Ця річ завжди з вами, ви постійно тримайте її в руках, тому телефон набагато брудніше, ніж навколишнє середовище. Згідно з дослідженнями, телефон в 10 разів брудніше сидіння унітазу.

Дошка для нарізання

Коли ви ріжете м'ясо, овочі, або рибу на обробній дошці, ви робите це в самому лігві мікробів. Бактерії просто заповнюють собою всі ці маленькі надрізи, залишені на поверхні дошки ножем в минулий раз. Фактично на обробній дошці може бути у 200 разів більше потенційно небезпечних бактерій, ніж на сидінні унітазу.

Гроші

Ви завжди знали, що гроші брудні, але наскільки? Відповідно до проведених досліджень, на грошах може перебувати до трьох тисяч видів бактерій.

Ресторанний лід

Згідно з дослідженнями, в 6 ресторанах з 10 вода в унітазі чистіше, ніж лід у напоях. Швидше за все, так відбувається, тому що туалет в закладах громадського харчування миють набагато частіше, ніж машини для заморозки льоду.

Білизна після прання 

Так відбувається, тому що в пральній машині використовується водопровідна вода, з якої на білизну потрапляє безліч бактерій, які легко виживають під час прання навіть при високих температурах.

Навушники

Коли навушники занадто брудні, це може призвести навіть до інфекції вуха, тому їх дуже важливо тримати в чистоті.

Зубна щітка

Бактерії просто розквітають на вологих зубних щітках. Для швидкого знезараження опустіть щітку в розчин для полоскання рота на 30 секунд.

Раніше "Коментарі" писали про 15 речей, яким треба сказати "Ні" у 2021 році



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини