Головна Новини Дозвілля саморозвиток Язик - твій ворог: п'ять ситуацій, коли краще промовчати
commentss НОВИНИ Всі новини

Язик - твій ворог: п'ять ситуацій, коли краще промовчати

Є ситуації, в яких дійсно краще помовчати

17 січня 2021, 23:50 comments1685
Поділіться публікацією:

Напевно, кожна людина хоч раз у житті потрапляла у незручну ситуацію, коли сказала щось і тут же про це пошкодувала. Мовчання часом дійсно може бути золотом. І щоб зайвий раз не виправдовуватися за сказані слова, потрібно навчитися їх "фільтрувати", а ще краще знати, в яких ситуаціях краще промовчати.

Язик - твій ворог: п'ять ситуацій, коли краще промовчати

коли краще промовчати / фото: iStock/Gettyimages.ru

Ви емоційно напружені й погано себе контролюєте

Дуже часто в пориві гніву або образи, люди втрачають голову і починають говорити неприємні речі, щоб болючіше вдарити свого співрозмовника. І чим ближче вам людина, тим сильніше ви здатні її поранити. Потім дуже важко довести, що насправді те, що ви сказали не є дійсністю, і ви просто піддалися емоціям. Так що в періоди емоційного напруження постарайтеся контролювати себе і свою мову, це вбереже від багатьох неприємностей.

Вас ніхто не питав

Є люди, яким обов'язково потрібно висловити свою думку щодо тієї чи іншої ситуації, хоча її ніхто не питав. Але часом, за собою таку поведінку людина помічає рідко, і дуже даремно. Потрібно розуміти, що не завжди ваша критика або порада буде доречною.

Ви третій зайвий у сварці

Якщо ви стали свідком сварки друзів або близьких вам людей, то не потрібно лізти в конфлікт. Ваших пояснень все одно ніхто не почує, зате все зрозуміють на чиїй ви стороні. А може статися і так, що в усьому винні станете саме ви.

Вас навмисно провокують

Ніколи не йдіть на поводу у людей, які мають намір вивести вас із себе і провокують на якийсь конфлікт. У таких ситуаціях правильним буде просто піти. Повірте, якщо ви втягнетеся в цю гру, буде тільки гірше.

Ви збираєтеся розкрити чужий секрет

Не варто розповідати іншим чужі таємниці, навіть якщо дуже хочеться. Людина вам довірилась, а це потрібно цінувати. Річ у тому, що чужі секрети потім перетворюються в чутки, які поширюються дуже швидко, при чому в зовсім іншому вигляді.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якими секретами ніколи не діляться розумні жінки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини