Головна Новини Дозвілля саморозвиток Какейбо: чому нас може навчити японське мистецтво економії грошей
commentss НОВИНИ Всі новини

Какейбо: чому нас може навчити японське мистецтво економії грошей

Важливо хвалити себе навіть за невеликі успіхи і ставити досяжні цілі

18 вересня 2020, 21:12
Поділіться публікацією:

Какейбо — ця звичайнісінький зошит, в якому потрібно вести свої доходи і витрати. Цей метод з'явився в Японії досить давно, і жителі цієї країни користуються ним протягом всього свого життя. Про це пише видання dialogueparty.

Какейбо: чому нас може навчити японське мистецтво економії грошей

Японський метод економії грошей. Фото: unsplash

Всю суть цього способу можна описати досить легко — потрібно постійно відслідковувати скільки ви заробляєте і витрачаєте. Це необхідно робити для того, щоб навчитися збільшувати свій дохід.

Вся специфіка какейбо полягає в тому, що записи потрібно робити виключно від руки, щоб в процесі аналізувати і більш усвідомлено підходити до цього питання. Японці впевнені, що така техніка дозволяє уникнути необдуманих покупок. А якщо ж думки про якусь річ не покидають вас вже кілька днів, значить вона вам дійсно потрібна, і ви можете її купити.

Записування своїх витрат і доходів в звичайному зошиті навчить вас усвідомлено ставитись до речей. Але також японці кажуть, що найкраща система бюджету та, яка підходить саме вам. Тому що всі люди різні, і те, що для одного виявиться корисним, для іншого може виявитися неприйнятним. У будь-якому випадку, варто спробувати, щоб це зрозуміти.

Також видання "Коментарі" розповість, ключовий навик, який необхідний для заробляння грошей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини