Головна Новини Дозвілля саморозвиток Чому важливо робити перерви під час роботи і навчання
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому важливо робити перерви під час роботи і навчання

Фахівці відстежували, як в мозку змінюється активність при вивченні нового

12 червня 2021, 01:45
Поділіться публікацією:

Тривалий процес навчання і роботи — це не найкраща ідея, якщо зовсім немає перерв. Чому важливо іноді відволікатися на щось інше — читайте далі.

Чому важливо робити перерви під час роботи і навчання

Перерви під час роботи (фото з відкритих джерел)

Вчені довели, що короткі перерви насправді дуже потрібні для того, щоб мозок працював краще і міг швидше засвоювати нову інформацію. Тому дуже активні робочі та навчальні будні обов'язково варто розбавляти відпочинком, передає newsyou.

Учені з американського Національного інституту охорони здоров'я стежили за добровольцями і склали специфічну карту активності мозку. Фахівці відстежували, як в мозку змінюється активність при вивченні нового. З'ясувалося, що наявність коротких перерв дозволяє підвищити ефективність будь-якої роботи.

Це ще один доказ того, що відпочинок є важливою складовою будь-якої розумової дільности, тому не варто робити акцент тільки на роботу або навчання, забуваючи про вільний час. Річ у тому, що саме під час перерв мозок починає "розставляти" інформацію на свої місця. А ось тривалий процес навчання може перешкодити якісному пізнанню. Тому бійтеся то годину-дві робити розминку, перемикати увагу на щось інше, а також чітко відокремлюйте вихідні та відпустку від роботи.

Як повідомляли раніше в Америці з'явився новий сервіс для знайомств Schmooze, де чоловіки і жінки підбираються собі пару на основі мемів. Засновниця додатки почала спілкуватися з майбутнім чоловіком завдяки схожому почуттю гумору. І вирішила придумати сервіс для знайомств, в основі якого — "алгоритм гумору". Додаток став набирати популярність завдяки просуванню в TikTok.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини