Головна Новини Дозвілля саморозвиток Чому нижня частина корпусу корабля червоного кольору
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому нижня частина корпусу корабля червоного кольору

Більшість сучасних суден у нижній частині корабля мають червоне забарвлення. Цьому є кілька пояснень.

5 червня 2023, 19:55 comments3077
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військові авіаносці, туристичні кораблі або гігантські контейнеровози можуть бути різних розмірів і форм. Однак багато з них мають одну спільну рису. Нижня частина їх корпусу пофарбована в червоний колір. Цьому є конкретне науково-технічне пояснення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Quora.

Чому нижня частина корпусу корабля червоного кольору

Нижня частина корабля червоного кольору. Фото з відкритих джерел

Раніше кораблі будували з дерева, яке було схильне до значних пошкоджень від морських тварин. В ті часи ворогом мореплавців були веслоногі молюски, різні види водоростей або комахи, що харчуються деревом і можуть пошкодити дерев'яний корпус. Окрім того, під час тривалих подорожей нижня частина корабля збирала стільки рослин і тварин, що це позначалось на технічних характеристиках судна та заважало йому пливти. Моряки знайшли рішення – вони почали використовувати мідь. А точніше металеві пластини, якими обшивали низ корабля.

Сучасні кораблі не виготовляють з дерева, тому морські мешканці їх не пошкоджують, однак можуть кріпитись за дно судна й уповільнювати його. Це призводить до значних витрат, адже кораблям потрібно витрачати більше палива.

З часом мідні пластини замінили на спеціальну фарбу, яка містить оксид міді. При кімнатній температурі ця речовина стає червоного кольору, звідси і відповідне забарвлення корпусів кораблів. Така фарба недовговічна і через кілька років зношується. Вона повільно відшаровується та виділяє речовини, які не дають морським істотам прилипнути до нижньої частини корабля.

Слід зазначити, що сучасні технології дозволяють зробити фарбу іншого кольору. Однак більшість суден залишається з червоним корпусом, як данина традиціям.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що бортпровідник попереджає, чому небезпечно бути в шортах у літаку.

Також "Коментарі" писали про блогера, який знищив свій літак заради переглядів на YouTube.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини