Головна Новини Дозвілля саморозвиток Чому час дорожчий за гроші: що про це говорять вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому час дорожчий за гроші: що про це говорять вчені

Дослідники з Гарварду довели, що гонитва за грішми не робить людину щасливішою

18 квітня 2021, 14:45 comments1523
Поділіться публікацією:

У житті кожної людини є лише один непоновлюваний ресурс — час, тому його потрібно цінувати та не витрачати на нісенітниці. Вчені з Гарвардського університету провели дослідження і заявили, чому час дорожчий за гроші.

Чому час дорожчий за гроші: що про це говорять вчені

Час дорожчий за гроші (фото з відкритих джерел)

Фахівці опитали понад 100 тисяч працівників по всьому світу і з'ясували, що люди, які менше працюють і не витрачають час на виконання одноманітних рутинних завдань, більш задоволені своїм життям, зокрема кар'єрою і стосунками.

Здається, що результати дослідження очевидні. Однак експерти доводять зворотне: сучасний світ побудований таким чином, що прагнення до фінансового успіху та кар'єрного росту перетворилося в природну одержимість. Коли ми знайомимося з людиною, то відразу цікавимося, ким вона працює і чим захоплюється, але не питаємо, що робить її щасливою у житті.

Вчені підкреслили, що найціннішим ресурсом в інформаційну епоху став час. Постійна зайнятість на роботі призводить до того, що ми присвячуємо все більше часу кар'єрі, ніж родині, працюємо більше, ніж відпочиваємо, не встигаючи насолоджуватися життям і важливими моментами. Брак часу і постійна втома, викликана напруженим графіком роботи, призводять до депресії, а це впливає на продуктивність, в результаті чого ви зазнаєте фінансових втрат.

Якщо хочете проводити час із користю і при цьому не втрачати роботу, то експерти рекомендують обмежити перебування у соціальних мережах. Витрачайте на оновлення стрічки та повідомлення в месенджері не більше кількох хвилин за перерву. Також намагайтеся планувати своє дозвілля і займіться волонтерством.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як дослідники пояснюють причину виникнення любові з першого погляду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини