Головна Новини Дозвілля психологія Кохання з першого погляду: як це пояснюють вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Кохання з першого погляду: як це пояснюють вчені

Вчені розповіли, як «працює» кохання з першого погляду і що відбувається в нашому організм в цей момент

14 квітня 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

Дослідники з Сиракузького університету з'ясували, наскільки швидко у людини до когось може виникнути симпатія або сексуальний потяг і які процеси в цей період відбуваються в організмі.

Кохання з першого погляду: як це пояснюють вчені

як працює любов з першого погляду (фото з відкритих джерел)

Вчені заявляють, що людський мозок сконцентрований на розмноженні, навіть якщо свідомо ми не маємо наміру вступати з людиною в інтимні стосунки. Це закладено в нас самою природою — ми орієнтовані на виживання. І згідно з дослідженням, щоб перейнятися до когось симпатією чи відчули сексуальний потяг людині потрібна всього одна п'ята секунди. У цей період в організмі відбувається хімічна реакція, яка підсилює вироблення дофаміну і серотоніну (гормонів задоволення і щастя). І цей процес відбувається досить швидко.

Стрімкий викид гормонів може викликати відчуття ейфорії, потужний приплив почуттів — це і є те, що ми називаємо закоханістю з першого погляду.

Експерти відзначають, що це всього лише перший крок формування любовної прихильності. Коли ми проводимо фізичну оцінку потенційного партнера (найчастіше несвідомо), в мозку запускаються вже інші процеси.

Нагадаємо, що доктор психологічних наук Колін Кліффорд пояснив, чому люди відчувають на собі чужий погляд. Це одне з найцікавіших явищ, які доводять, що в нашому мозку присутні особливі "системи" сприйняття. Феномен "відчувати спиною" чужий погляд спрямований на вміння пристосуватися до змін зовнішнього світу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що психотерапевт Марина Фатєєва розповіла, як зрозуміти, що у ваших стосунків є майбутнє. Спеціаліст виділяє кілька ключових факторів, які говорять про позитивний розвиток любовної історії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини