Головна Новини Дозвілля саморозвиток Біологи виявили найближчого дикого родича сучасних собак
commentss НОВИНИ Всі новини

Біологи виявили найближчого дикого родича сучасних собак

Отримані дані свідчать про те, що ці два види (японський вовк та сучасний собака) походять від одного предка

24 листопада 2021, 02:30
Поділіться публікацією:

Вчені вже давно "потіють" із генеалогічним древом собаки. Справа в тому, що жоден з нині живих видів вовків генетично не є предком одомашнених тварин. Але вченим із Університету перспективних досліджень SOKENDAI (Японія) вдалося пролити світло на це питання. Дослідники знайшли найближчого відомого дикого родича вашого вихованця. Їм є сиба-іну — японський вовк, що зник як вид ще сторіччя тому, пише Daily Mail. Оскільки живих особин цього виду не залишилося, вчені взяли генетичний матеріал для дослідження з кісток опудал вовків, виставлених у музеях Європи та Японії, а також деяких черепів, що зберігаються у приватних будинках як талісмани.

Біологи виявили найближчого дикого родича сучасних собак

Тварини - фото з відкритих джерел

Біологи виявили найближчого дикого родича сучасних собак - фото 2

Порівнюючи геном вимерлого виду Canis lupus hodophilax з різними сучасними вовками, собаками, лисицями та іншими видами, дослідники виявили, що японський вовк виник саме під час "еволюційного розколу" 20 000 — 40 000 років тому. Вважається, що у цей період з'явилися перші представники сучасних собак. Отримані дані свідчать, що ці два види (японський вовк і сучасний собака) походять від одного предка – зниклої популяції сірих вовків, які, ймовірно, жили десь у Східній Азії. Деякі з них були еволюціоновані в японських вовків, у той час, як інші дали початок лінії собак.

Біолог-еволюціоніст Йохей Тераї, який очолював дослідження, сказав, що, коли він і його команда зібрали еволюційне дерево, вони виявили, що гілка, що містить родовід японського вовка, була ближче до собак, ніж до будь-якої іншої тварини.

Нагадаємо, під час року грають величезну роль у житті тварин. Саме у весняний період наші вихованці, особливо кішки, підкоряються природі та починають шукати партнера. Якщо улюбленець постійно перебуває вдома і не має змоги контактувати з іншими тваринами – починаються крики, мічення території та дивна поведінка. У цей період як улюбленець, так і його господар може відчувати стрес. Столичний ветеринар Марія Тарасенко розповіла, як зробити максимально комфортним та спокійним період статевої активності. За словами експерта, статева активність тварин може наступати не лише навесні. Наприклад, кішки активні цілий рік. У собак тічки двічі на рік. Період тічки залежить від дати народження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини