Головна Новини Дозвілля відносини Вчені розповіли, чому категорично не варто повертатися до колишніх
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, чому категорично не варто повертатися до колишніх

Вчені поспішають убезпечити вас від цього непродуманого вчинку

11 листопада 2021, 00:09 comments1133
Поділіться публікацією:

На жаль, іноді навіть найміцніші стосунки сягають логічного завершення. Але це не означає, що потрібно за першої ж нагоди повертатися до колишніх. Навіть якщо дуже і дуже сильно хочеться і нудьгуєте ви шалено. Вчені поспішають убезпечити вас від цього непродуманого вчинку, стверджуючи, що повертатися до колишніх шкідливих для психічного здоров'я. Про це повідомляє Online Library. Дослідження Університету Міссурі, опубліковане на сторінках американського журналу "Сімейні відносини" (Family Relations), повідомляє: "Люди, які відновлюють стосунки зі своїми колишніми, частіше страждають на стрес, психічні розлади та депресію".

Вчені розповіли, чому категорично не варто повертатися до колишніх

Відносини (фото з відкритих джерел)

В експерименті взяли участь 545 осіб обох статей, які перебувають у стосунках. Вчені заміряли рівень стресу та дратівливості. Причому приблизно кожен третій розлучався, а потім знову сходився із нинішнім партнером. Виявилось, що серед цієї групи людей найвищий рівень тривоги. Один із авторів дослідження Кейл Монк, доцент кафедри людського розвитку та сімейної науки в Університеті Міссурі, пояснив це так:


У таких нестабільних відносинах учасники постійно переживають стрес, що негативно відбивається на їхньому загальному психічному стані і робить більш уразливими для психічних розладів. Зрозуміло, якщо не знаєте, що чекає на вас увечері вдома — романтична вечеря або валіза біля вхідних дверей, — важко не почати переживати. Так що Монк рекомендує добре задуматися: чи зміняться стосунки, якщо ви почнете все спочатку, чи приведуть до такого ж фіналу? Якщо намір спробувати знову все ж таки переважує, то почати примирення краще з детального обговорення, що і як вам потрібно змінити, а вже потім зривати одяг.


Нагадаємо, рано чи пізно в кожній парі може початися криза, коли партнери розуміють, що їм стало важко взаємодіяти один з одним. У таких ситуаціях важливо розібратися в причинах, що дали "тріщину" у відносинах. Психологи кажуть, що найчастіше виною стають наші повсякденні звички.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини