Головна Новини Дозвілля відносини Протилежності не притягуються: ось з якої причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Протилежності не притягуються: ось з якої причини

У народі часто говорять про те, що протилежності притягуються, але це зовсім не так

13 січня 2021, 15:09
Поділіться публікацією:

У нашому світі існує популярний стереотип про те, що протилежності притягуються. Однак нове наукове дослідження показало, що люди більше схильні до того, щоб вибирати схожу на себе людину. Результати проведеної наукової роботи опубліковані у виданні Scientific Reports.

Протилежності не притягуються: ось з якої причини

Протилежності не притягуються. Фото: unsplash

"Двоє людей, які живуть разом протягом тривалого проміжку часу, стають схожими один на одного завдяки повторній емпатичній мімікрії. "Родинна" схожість, отже, може бути не тільки питанням загальних генів, але і питанням тривалого соціального контакту", — йдеться в дослідженні, яке було проведено ще в 1987 році.

Але вчені через багато років вирішили перевірити правдивість даних висновків. Для цього вони порівняли фотографії 517 пар, які ще були зроблені на початку їхнього сімейного життя. Потім вони показали ці знімки незнайомим людям, щоб ті встановили, хто є реальною парою пропонованої людини. З'ясувалося, що випадкові люди в більшості випадків називали правильний варіант, а також відзначили, що з часом обличчя подружжя стають все менш схожими.

Крім порівняння по фотографії, фахівці також використовували технологію розпізнавання облич. Цей метод продемонстрував аналогічні результати.

"Ми не знаходимо підтримки широко поширеної гіпотези конвергенції в фізичному вигляді: обличчя подружжя схожі, але не стають більш схожими з часом", — підсумували вони.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, особливість, яка відповідає за схильність жінок до зради. Психологи з Великобританії здивували несподіваною заявою: між довжиною пальців жінки і її невірністю є певний взаємозв'язок. Саме з цієї причини фахівці порекомендували чоловікам звернути увагу на довжину пальців своєї половинки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини