Головна Новини Дозвілля відносини 50 років досліджень: вчені з’ясували головну причину, яка руйнує стосунки
commentss НОВИНИ Всі новини

50 років досліджень: вчені з’ясували головну причину, яка руйнує стосунки

Дослідження, у якому взяло участь 40 тисяч пар та яке зайняло 50 років, назвало основну причину, яка може зруйнувати стосунки.

25 березня 2024, 16:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Доктор Джон Готтман впродовж 50 років спостерігав за 40 тисячами пар, вивчаючи їх стосунки. Вчений з’ясував головну причину, яка веде до розриву, навіть тривалих стосунків. Виявилось, що це брак спілкування, а точніше — неправильний спосіб спілкування з партнером.

50 років досліджень: вчені з’ясували головну причину, яка руйнує стосунки

Основна причина, яка руйнує стосунки. Фото з відкритих джерел

Доктор Джон Готтман у книзі "Що віщує розлучення?" проаналізував підсумки своїх 50-річних досліджень. За його словами головною причиною, що псує стосунки та веде до їх руйнувань -  стало неправильне спілкування між партнерами. 

"Наприклад, в одному лабораторному дослідженні ми змогли з 94% точністю передбачити, чи буде шлюб тривати. Це сталось після спостереження за парами протягом усього 15 хвилин", — пише Готтман та вказує, що основа аналізу була у поведінці партнерів та їх розмові.

Вчений назвав чотири способи спілкування з партнером, які призводять до розриву:

  • презирство: вираження неповаги до партнерів (обзивання, глузування, закочування очей);
  • критика: нападки на характер партнера;
  • захист: захистити себе від критики, виправдовуючись або перекладаючи провину;
  • прокрастинація: уникнення спілкування через ігнорування, відкладення проблем або натякання на відсутність часу.

За словами Готтмана, презирство — найбільша загроза для стосунків. Це виявлятиметься не лише у відсутності поваги до іншої людини, а й у бажанні довести, що ти краща та цінніша людина. Дослідник вказує, що партнери замість того, щоб разом протистояти світу, воюють один з одним.

Колеги Готтмана доктори Джессіка Гріффін та Пеппер Шварц пояснюють, що вирішальне значення для стосунків мають деталі, на які ми часто не звертаємо уваги. За їх словами, коли партнер хоче показати, що йому щось цікаво, важливий сигнал, який ми йому посилаємо. 

Найбажанішим у такому випадку є прояв активного інтересу. Ця дія показує партнеру, що його почуття важливі для нас, його помічають, слухають і люблять. Це створює міцну основу для відносин і зміцнює їх, додають вчені.

Вчені наголошують, що існує кілька простих способів, які допомагають партнеру відчути, що його помічають. До них відносяться: посмішка, зоровий контакт, прохання про допомогу чи послугу, слова "доброго ранку", "на добраніч" та фізичний контакт — обійми чи поцілунок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сексологиня зруйнувала основні міфи про секс, у які вірять українці.

Також "Коментарі" писали про сім речей, які роблять всі чоловіки, але ніколи не зізнаються про це.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 березня 2024, 17:07

Ти диви! Ось така юдейська тактика як в середині України зі своїм суспільством, так і з сусідами! Тільки розкрадання додати. Ось зараз нацисти знов на Польщу напали: спокійно спостерігала, як ракета на нас летіла. А те що тисячі мажорів Порошенка Садового Данілова іншої корупційної нечисті юдейців та чиновників, спокійно з безпечних місць роками спостерігають - те пусте. Бандерівці так і не вибачились перед поляками за свої військові злочини - просто ховались дохнучи як щури. Старий герой України: Наша Ряба Косюк зі старими Герегами Рінатом Веревськими ... також не вибачились за шкоду нанесену півмільярдному ЄС. Як і не вибачились перед українцями за свій схематоз у 2010х-2013х роках з "куркою у воді" для ваги. Можна нескінченно продовжувати перелік обрізаного нацистського шахрайства всюди де діставали їх лапки.

Йдіть нахуй

25 березня 2024, 16:59

Пеппер Шварц. Дуже смішно. Чорний перець.


Новини