Головна Новини Дозвілля відносини 7 секретів покращення стосунків із другою половинкою в новому році - експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

7 секретів покращення стосунків із другою половинкою в новому році - експерти

Експерти розкривають свої найкращі поради, як налагодити стосунки зі своєю другою половинкою в 2022 році

4 січня 2022, 16:58
Поділіться публікацією:

Стосунки ніколи не бувають легкими, і пандемія лише вкотре випробувала їх та шлюби незліченною кількістю способів. Незалежно від того, чи вам потрібно налагодити стосунки з партнером, чи ви тільки намагаєтеся знайти другу половинку, терапевти можуть надати допомогу. Нижче фахівці з психічного здоров’я для видання Fox News розкрили свої найкращі поради щодо покращення стосунків з половинкою у 2022 році.

7 секретів покращення стосунків із другою половинкою в новому році - експерти

Усміхнена пара - Fox News

1. Покращте комунікацію.

"Якщо ви хочете мати успішні та щасливі стосунки зі своїм партнером, дуже важливо налагодити здорове спілкування. Одна з найбільших проблем, коли справа доходить до спілкування, полягає в тому, що ми часто не слухаємо, щоб зрозуміти, а слухаємо, щоб відповісти. Прагнемо зрозуміти, а не бути зрозумілим", — каже Лін Стернліхт, терапевт і співзасновник Family Addiction Specialist

Лін наголошує на цінності використання висловлювань "Я", щоб висловити те, що ви відчуваєте, і використання принципу "XYZ": я відчуваю X, коли ви робите Y у ситуації Z". Уникайте таких висловів, як "ти робиш мене ___________". Ніхто не може змусити вас щось говорити чи робити; беріть на себе відповідальність – каже Лін.

2. Орієнтуйтеся на тембр свого голосу.

Говорячи про спілкування й те, що ви маєте сказати своєму партнерові за допомогою голосу, треба зважати на тембр, який відіграє важливе значення в побудові комунікації. 

"Це завжди стосується тону. Ми можемо розпізнати легку зміну тону в голосі партнера. Працюйте над своїм тембром. Попрацюйте над своїм "Чи можеш ти, будь ласка..." Прохання можуть здаватися грайливими, вимогливими чи поблажливими. Це все залежить від тону", — каже Лінн Закері, терапевт з району Чикаго.

3. Уникайте надмірної критичності.

Якщо зараз ви маєте справу з безліччю непотрібних аргументів у свою сторону, ви не самотні, оскільки пандемія підвищила напруженість вдома. 

"Легко потрапити в пастку негативу та суперечки зі своїм партнером. Замість цього будьте позитивними, вказуйте на його переваги та не забудьте сказати своєму партнеру, що ви в ньому цінуєте. Ваша половинка з більшою ймовірністю вислухає вас і поважатиме ваші почуття та думки, коли ви будете позитивними, ніж якщо ви лише критикуватимете", – каже Штернліхт. 

4. Знайте, що не завжди потрібно погоджуватися зі своїм партнером.

Так, нормально не погоджуватися зі своєю половинкою. 

"Якщо ви здатні визнати точку зору свого партнера, його позицію, жорстку лінію, це його заспокоїть", — каже Закері. 

Розглянемо сценарій, за яким ваш партнер хоче переїхати в інше місто, а ви хочете залишитися. 

"Це жорстка лінія для вас обох. Це може стати напруженим моментом, сповненим образи, або це може бути дискусія, яка кудись приведе вас обох. Отже, важливо спілкуватися й кудись рухатися. Висловіть ще раз причини, щоб повністю зрозуміти їх. Потім повторіть причини, без засуджень і грубого тону", — каже Закері. 

Ви можете виявити, що дискусія дасть вам глибше розуміння того, чим керується ваш партнер, приймаючи рішення, або навіть змінить вашу точку зору.

5. Проведіть деякий час окремо.

Це може здатися нелогічним, але створення певного віддаленого фізичного простору від вашого партнера може покращити ваші стосунки. 

"Зазвичай, коли людина хоче покращити свої стосунки зі своєю другою половинкою, вона думає, що їм, можливо, необхідно проводити більше часу разом, але деяким парам може бути корисно протилежне мислення", – каже Штернліхт, відзначаючи, що це особливо вчасна порада під час пандемії, оскільки багато пар проводять разом час майже 24/7. 

Як зазначає Штернліхт, кожна людина може отримати вигоду від свого часу та простору, щоб побути на самоті або провести окремо час з друзями та зі своєю сім’єю. Перебування подалі від свого партнера може дати вам зрозуміти, що ви сумуєте за ним, і може допомогти вам відновити зв’язок.

6. Будьте відповідальними.

"Легко знайти недоліки в нашому партнері через проблеми у стосунках, але дуже важливо брати на себе відповідальність. Визнайте власні недоліки у стосунках, беріть на себе відповідальність і працюйте над змінами", — пропонує Штернліхт. 

Поряд із відповідальністю, егоїзм (продуктивним чином) може виявитися корисним. 

"Не бійтеся егоїстично витрачати свій час, працюючи над собою, незалежно від того, чи означає це більше витрат часу для догляду за собою, фізичних вправ або часу на самоті. Бути егоїстом, щоб покращити себе, може бути безкорисливим вчинком, що здатний покращити стосунки", — ділиться Штернліхт. 

7. Регулярно зустрічайтеся.

Закері радить парам регулярно ставити одне одному запитання на кшталт "Як справи? Чи відчуваємо ми обидва зв’язок? Чому ми втомилися? Що працює? Що ні?" Потім необхідно провести деякий час, обговорюючи ці питання разом.

"Слухайте один одного. Коли в стосунках все добре, то вони ніби не схожі на роботу, але, тим не менш, це робота", — каже Закері, додаючи, що ніколи не бачила щасливих стосунків, які б не потребували багато роботи. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", психологи перерахували кілька способів, за допомогою яких можна вибратися зі співзалежних стосунків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини