Головна Новини Дозвілля відносини Кінець стосунків: чому українці масово розлучаються — пояснення психолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Кінець стосунків: чому українці масово розлучаються — пояснення психолога

Психолог розповів сайту "Коментарі", чому в Україні та світі масово розлучаються подружні пари

8 травня 2021, 08:00 comments1441
Поділіться публікацією:

Україна одна із держав з найбільшим рівнем розлучень у Європі. За статистикою, опублікованою в 2021 році на ресурсі Landgeist, 67,4% українських подружніх пар вирішили припинити свої стосунки. Високими показниками розлучень відзначилися також Росія (65,6%) та Люксембург (64,8%).

Кінець стосунків: чому українці масово розлучаються — пояснення психолога

Розлучення в Україні - головні причини припинення стосунків. Фото: uristov.site

За статистикою Міністерства юстиції України, з початку року 37 120 пар оформили шлюб. За цей же час розлучення оформили 6 724 пари.

Експерти висувають різні здогадки. Одні вважають, що в Україні одружуються достатньо молоді люди, які не змогли визначитися зі своїми почуттями та планами на життя. Інші спеціалісти вважають, що фінансові проблеми є основною причиною високого рівня розлучень. Сайт "Коментарі" вирішив запитати в експерта, чому ж все-таки українці почали масово припиняти стосунки.

На думку практичного психолога Юлії Галушко, сумна тенденція спостерігається не тільки в Україні, а й у всьому світі. За статистикою Landgeist, рівень розлучень в Європі також достатньо великий — понад 30%.

"Інститут шлюбу починає активно занепадати у світі. Каталізатором багатьох процесів для подружніх пар став карантин", — підкреслює Юлія Галушко. 

Психолог підкреслює, що саме під час пандемії, коли більшість світового населення сиділо вдома, пари починали заново знайомитися один з одним та дізнаватися більше про свою половинку. В тому числі довелося спостерігати і негативні сторони свого чоловіка/жінки.

"Також не варто ігнорувати стан регресу, пов'язаний з втратою роботи, доходу, стабільності. В прострації людині дуже важко впоратися зі своїм психо-емоціональним станом. Це також накладає відбиток на стосунки", — пояснює психолог. 

Ще один важливий фактор — здорова комунікація, вміння зріло висловити свої думки та почути партнера. Також варто враховувати відсутність навичок саморегуляції психічних процесів, що призводить до емоційного вигорання.

Також сайт "Коментарі" раніше розповідав, як змінити негативне ставлення до партнерських стосунків і створення сім'ї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Парень

8 травня 2021, 08:37

Почему не сказали о главном? О законодательстве, которое подталкивает женщин к грабежу в виде алиментов. Если есть дети, то женщина выоплнила свой планчик, и ищет новых острых ощущений. Мужчина становится обузой надоевшей, и его ставят на штраф в виде алиментов. И ребенка он уже не сможет воспитывать, он лишается всего и платит штраф в течении 20 лет. Выгодный бизнес, вот почему много разводов. А кто думает, что только неуспешные попадают в эту ловушку, помотрите на Джонни Деппа и Бред Питта, как их их женщины хорошо раскрутили на бабло и карьеру испортили. Почему про это психологи не говорят?


Новини