Головна Новини Дозвілля відносини Фабінг: підступна звичка, яка шкодить вашим стосункам
commentss НОВИНИ Всі новини

Фабінг: підступна звичка, яка шкодить вашим стосункам

Що таке фабінг і чому ця нешкідлива звичка згубно впливає на ваші стосунки.

22 листопада 2023, 11:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Пригадайте, як багато розмов припинилось, коли ваші друзі або рідні взяли свій телефон до рук та ніби потрапили у "чорну діру" соціальних мереж або інтернет пошуку. Таке явище отримало власний термін – фабінг.

Фабінг: підступна звичка, яка шкодить вашим стосункам

Приклад фабінгу. Фото з відкритих джерел

Фабінг – термін, який описує звичку людини під час розмови постійно відволікатися на телефон. Термін phubbing утворився поєднанням двох слів phone (телефон) та snubbing (зневажливе ставлення). Хоч ця звичка здається нешкідливою та доволі поширеною, вона впливає на наші відносини серед друзів, рідних, а також у романтичних стосунках.

У 2016 році у Computers in Human Behavior були опубліковані результати експерименту, які свідчать, що користування телефоном та відправка текстових повідомлень під час спілкування з іншою людиною наживо, робить розмову гіршою, ніж у тих, хто спілкувався без телефону. 

Крім того, дослідження 2012 року доводить, що навіть присутність мобільного телефону у полі зору, без його використання, показує менший зв’язок у розмові з людьми.

"За іронією долі, фабінг призначений для того, щоб зв’язати вас, імовірно, з кимось через соціальні мережі або текстові повідомлення. Але насправді це може серйозно порушити ваші поточні особисті стосунки", — пояснює проблеми фабінгу психологиня зі Стенфордського університету Емма Сеппяля.

Явище під назвою фабінг нещодавно стало проблемою, і від нього можна відучитися. Це займе час і певну роботу, але ваше психічне здоров’я та стосунки будуть вам вдячні за такі кроки. Почати можна з легких кроків, відкладати телефон, коли відбувається спілкування віч-на-віч.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про термін шрінкфляція. Це метод, яким виробники зменшують об'єм і вагу товарів, але не ціну.

Також "Коментарі" писали, що таке квішинг та як цей метод застосовують шахраї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини