Головна Новини Дозвілля відносини Чому виникають ревнощі: названі основні причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому виникають ревнощі: названі основні причини

Психологи назвали основні причини, через які у стосунках можуть виникнути ревнощі до партнера

10 червня 2021, 14:50
Поділіться публікацією:

У будь-яких стосунках можуть виникнути ревнощі. Найчастіше вони мають негативний характер і можуть завдати чимало проблем. Психологи назвали основні причини, через які у людини виникає це почуття.

Чому виникають ревнощі: названі основні причини

Чому виникають ревнощі / фото: Getty Images/Westend61

Невпевненість у собі

Це одна з найпоширеніших причин. Людина постійно порівнює себе з оточуючими, сумнівається у тому, що гідна любові. Але ця невпевненість лише погіршує ситуацію і може призвести до постійних сварок у стосунках.

Завищене почуття власності

Є люди, яким важливо контролювати свого обранця, вважаючи його лише "своїм". Але така поведінка відштовхує партнера, оскільки він починає відчувати тиск з боку другої половинки.

Егоїзм

У такому випадку людина надто любить себе і вважає, що весь світ повинен бути спрямований на задоволення її бажань. За такої самовпевненості егоїстична натура прагне повністю заволодіти увагою свого партнера.

Невдалий досвід у минулому

Якщо людина в минулих стосунках зіткнулася зі зрадою, то довіритися новому партнеру буде набагато складніше, оскільки зрада залишає великий психологічний відбиток. Людина буде постійно сумніватися і в усьому шукати каверзи.

Ревнивий чоловік зраджує сам

У таких випадках чоловік приписує свої вчинки партнеру і запевняє себе, що він відчуває ту ж потребу в любовних зв'язках на стороні. Нікому не хочеться відчувати образу від зрад, у результаті чого прокидається почуття ревнощів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що ревнощі — руйнівні почуття, які виникають через непорозуміння і недовіру.

Щоб уникнути ревнощів, потрібно визначитися з головними правилами та принципами спілкування з другою половинкою і собою. Щоб впоратися зі своїми почуттями й розібратися у причині своєї ревнощів, сімейний терапевт Наталія Кручинина дала кілька дієвих установок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини