Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Запечені яблука — натуральний осінній десерт, який відрізняється не тільки своїм неповторним смаком, але і корисними властивостями. На приготування цієї страви потрібно мінімум часу та інгредієнтів, так що записуйте рецепт, яким поділилося видання Food.inmyroom.
Запечені яблука
Інгредієнти: 2-3 яблука, 1 ч. л. олії, щіпка меленого мускатного горіха, 25 г білого кристалічного цукру, 1 яйце, 2 ст. л. сметани
Спосіб приготування: Розігрійте духовку до 180 градусів. Відріжте нижню частину фрукта, щоб він міг стояти на деку, потім обріжте верхній край і позбудьтеся від м'якоті, залишивши близько ½ см краях.
Грубо наріжте яблучну м'якоть і помістіть в каструлю, додавши трохи води. Накрийте кришкою і тушкуйте десь хвилин 5. У мисці змішайте масло, цукор, мускатний горіх і яєчний жовток, додайте суміш до яблучної м'якоті. Потім збийте білок за допомогою міксера і додайте до решти інгредієнтів. Помістіть цю суміш в яблука і випікайте протягом 20-25 хвилин, поки фрукт не покриється золотистою скоринкою.
При подачі зверху на яблука викладіть сметану і посипте мускатним горіхом.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати сирний десерт.
Новини