Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Літо — це сезон не тільки свіжих овочів і фруктів, а й заготовок. Саме час запастися на зиму інгредієнтом багатьох страв — томатною пастою. Погодьтеся, що приготована паста вдома перевершує як за смаком, так і за користю покупну. Процес загущування буде відбуватися не внаслідок додавання штучних консервантів, а методом тривалого виварювання рідини. Як самостійно приготувати томатну пасту на зиму, повідомляє портал Food in my room.
Для приготування домашньої томатної пасти об'ємом 1,5 літра знадобляться свіжі помідори (8 кг) і стерильні банки. Виберіть зрілі, червоні, м'які томати. Потім помийте їх і наріжте на 4-6 частин. Після чого складіть в каструлю і поставте на вогонь. Готуйте помідори на середньому вогні приблизно 40 хвилин після закипання. Далі, коли отримаєте м'якоту консистенцією, схожою на кашу, протріть розварену масу через дрібне сито — так ви видалите непотрібні шкірку і насіння.
Тепер отриманий томатний сік уварюють на слабкому вогні близько 2 годин, перевіряючи його хоча б раз у 20 хвилин, і помішуючи. Відзначимо, що паста почне густіти з дна, тому потрібно буде постійно помішувати її, поки не досягнете потрібного ступеня густоти. Потім розкладіть пасту в підготовлені баночки, закрутіть і залиште вистигати догори дном, накривши рушником. Після того як банки повністю охолонуть, перемістіть їх в сухе прохолодне місце до зимової пори.
Нагадаємо, що раніше ми публікували рецепт в'ялених помідорів по-італійськи на зиму.
Новини