Головна Новини Дозвілля рецепти Запаси на зиму: як приготувати томатну пасту вдома
commentss НОВИНИ Всі новини

Запаси на зиму: як приготувати томатну пасту вдома

Приготувати томатну пасту на зиму самостійно зовсім нескладно

14 серпня 2020, 12:00 comments1729
Поділіться публікацією:

Літо — це сезон не тільки свіжих овочів і фруктів, а й заготовок. Саме час запастися на зиму інгредієнтом багатьох страв — томатною пастою. Погодьтеся, що приготована паста вдома перевершує як за смаком, так і за користю покупну. Процес загущування буде відбуватися  не внаслідок додавання штучних консервантів, а методом тривалого виварювання рідини. Як самостійно приготувати томатну пасту на зиму, повідомляє портал Food in my room.

Запаси на зиму: як приготувати томатну пасту вдома

Для приготування домашньої томатної пасти об'ємом 1,5 літра знадобляться свіжі помідори (8 кг) і стерильні банки. Виберіть зрілі, червоні, м'які томати. Потім помийте їх і наріжте на 4-6 частин. Після чого складіть в каструлю і поставте на вогонь. Готуйте помідори на середньому вогні приблизно 40 хвилин після закипання. Далі, коли отримаєте м'якоту  консистенцією, схожою на кашу, протріть розварену масу через дрібне сито — так ви видалите непотрібні шкірку і насіння.

Тепер отриманий томатний сік уварюють на слабкому вогні близько 2 годин, перевіряючи його хоча б раз у 20 хвилин, і помішуючи. Відзначимо, що паста почне густіти з дна, тому потрібно буде постійно помішувати її, поки не досягнете потрібного ступеня густоти. Потім розкладіть пасту в підготовлені баночки, закрутіть і залиште вистигати догори дном, накривши рушником. Після того як банки повністю охолонуть, перемістіть їх в сухе прохолодне місце до зимової пори.

Нагадаємо, що раніше ми публікували рецепт в'ялених помідорів по-італійськи на зиму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини