Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Зберегти соковиті помідори до зими можна не тільки у вигляді консервації. В останні роки популярності набуває ідея сушити томати, яка прийшла до нас з Італії. Рецептом в'ялених томатів по-італійськи поділився кулінарний блог Bene Gusto.
Фото: bene-gusto.com
Під сонцем помідори сушаться від чотирьох до десяти днів в залежності від сорту і розміру плоду. Завдяки духовці або дегідратору процес скорочується і займає близько 12 годин. Під час сушіння з помідорів випаровується волога і вони втрачають до 88-93% від початкової ваги. Тому для отримання кілограма в'ялених томатів потрібно 8-12 кг свіжих помідорів. Для приготування в'ялених томатів найкраще підходять невеликі плоди й томати сортів "сливка" та "черрі".
Вам знадобляться такі інгредієнти: 1,5 кг помідор "сливка", головка часнику, 3 гілочки чебрецю, 2 гілочки розмарину, сіль, рослинна олія.
Помідори промийте, розріжте навпіл і викладіть на ґрати, застелені фольгою або пергаментом. Зверху трохи посоліть, часник пропустіть через прес і викладіть зверху помідорів. Наріжте дрібно чебрець і розмарин, посипте ними томати. Злегка збризніть рослинною олією.
Потім відправляйте в'ялитися в духовку при
температурі 60-80°C. Процес займає від 8 до 12 годин в залежності від розміру
плодів. Періодично прочиняйте дверцята духовки приблизно на 1 см, щоб з
духової шафи випарувалася зайва волога. В'ялені томати можна додавати в
салати, пасту, піцу, випічку, робити бутерброди або ж просто їсти.
Раніше ми розповіли рецепт хрустких малосольних огірків.
Новини