Головна Новини Дозвілля рецепти Замість шашлику: які страви можна приготувати на мангалі
commentss НОВИНИ Всі новини

Замість шашлику: які страви можна приготувати на мангалі

Можна урізноманітнити своє пікнікове меню і замість шашлику приготувати інші смачні страви на мангалі

11 травня 2021, 19:45
Поділіться публікацією:

Погода радує теплими та сонячними днями, тому хочеться на природу, щоб влаштувати пікнік.

Замість шашлику: які страви можна приготувати на мангалі

Що приготувати на мангалі. Фото: Depositphotos

Якщо ж ви втомилися від шашликів і шукаєте альтернативу м'ясу, тоді представляємо вам список інших страв, які можна приготувати на мангалі. Вийде не менш смачно!

Картопля на грилі

Приготуйте картоплю іншим способом, а саме на грилі. Для цього візьміть 1 кг картоплі, 4 зубчики часнику, 2 ст. л. кетчупу, 1 ст. л. зернової гірчиці, 1 ст. л. рослинної олії, а також сіль та інші спеції (за смаком).

Помийте і поріжте картоплю, відваріть її до напівготовності та остудіть. Приготуйте соус, змішавши кетчуп, масло, гірчицю і подрібнений часник. Перемішайте маринад з овочами, дайте йому настоятися, насадіть на шампури й запікайте 15-25 хвилин.

Печериці на мангалі

Відмінна закуска для пікніка! Візьміть 1 кг грибів, 200 г майонезу, 3 зубчики часнику, сіль, перець і спеції за смаком. Промийте овочі під водою, додайте майонез та інші інгредієнти, ретельно перемішайте.

Нехай печериці настояться в маринаді 20-30 хвилин. Далі нанизуйте їх на шампур і смажте 10-15 хвилин, постійно перевертаючи.

Креветки на шпажках

Морепродукти — смачний, корисний і смачний варіант для пікніка. Купіть 1 кг креветок, візьміть цибулю, банку консервованих ананасів і 100 г соусу теріякі.

Ананаси поріжте кубиками, почистіть креветки й, чергуючи, нанизуйте їх на дерев'яні шпажки. Змастіть зверху соусом і готуйте над жаром 8-10 хвилин, поки не з'явитися скоринка.

Лосось на грилі з апельсином

Така страва по-справжньому легка, апетитна і соковита. Для приготування вам знадобиться: філе лосося, 4 ч. л. каррі, сіль, перець, рослинна олія і 2 ст. л. апельсинової цедри.

Візьміть рибу, змастіть її рослинною олією, посоліть. Апельсинову цедру змішайте з каррі, чорним перцем, обваляйте в суміші з прянощів і залиште на 15 хвилин. Після цього викладіть філе лосося на решітку і смажте до готовності. Смачного!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати смачний маринад для шашликів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини