Головна Новини Дозвілля рецепти Соковито і смачно: найкращі рецепти маринадів для шашлику
commentss НОВИНИ Всі новини

Соковито і смачно: найкращі рецепти маринадів для шашлику

Без гарного рецепту маринаду не обійтися в приготуванні смачного шашлику

27 червня 2020, 12:00 comments1465
Поділіться публікацією:

Нинішній вікенд для українців затягнеться: у неділю 28 червня ми святкуємо День Конституції, тому вихідний буде ще і в понеділок, 29 червня. Тож є привід, пам'ятаючи про масочний режим і соціальну дистанцію, влаштувати сімейні посиденьки або зустріч із друзями за шашликом. Не варто забувати, що запорука смачного м'яса – маринад, про що слід потурбуватися заздалегідь. Ми зібрали кращі рецепти маринадів, щоби шашлик був соковитим і насиченим.

Соковито і смачно: найкращі рецепти маринадів для шашлику

Простий маринад

Вам буде потрібно 250 мл оцту, 1 пучок зелені петрушки, 2 лаврових листа, 1 велика біла ріпчаста цибулина, сіль, чорний мелений перець. Порізати петрушку, цибулю (кільцями). М'ясо (1 кг) залити оцтом і додати всі інші інгредієнти. Маринувати 2 години.

Кавказький маринад

Взяти 1 кг баранини, 3 шт. білої ріпчастої цибулі, 3 ст. л. лимонного соку, сіль, перець чорний, зелень петрушки. Цибулю дрібно нарізати або натерти на тертці. Шматки баранини посолити, поперчити, засипати цибулею, подрібненою зеленню петрушки, потім додати оцет, перемішати і залишити на 4-6 годин в прохолодному місці.

Маринад з гранатового соку

Для приготування знадобляться 2 кг свинини або баранини, 5 шт. білого ріпчастої цибулі, 700 мл гранатового соку, 30 г розмарину, свіжа зелень (кріп, петрушка, кінза, базилік), перець, сіль. Цибулю нарізати великими кільцями, після чого разом зі шматками м'яса покласти в каструлю і ретельно перемішати. Зверху посипати перцем, сіллю, спеціями, розмарином і зеленню. Все залити гранатовим соком, перемішати, накрити м'ясо тарілкою, а зверху поставити вантаж. Зазначимо, що маринад повинен повністю покрити м'ясо. Залишити маринуватися на 3-6 годин.

Маринад з ківі

Потрібні такі інгредієнти на 1 кг телятини: 1 шт. ріпчастої цибулі, 4 шт. ківі, перець, сіль. Ківі натерти на тертці. Цибулю подрібнити і змішати зі спеціями. Потім додати ківі. Залишити м'ясо в маринаді для шашлику на 20 хвилин.

Пряний маринад

Потрібно 500 г свинини, 500 г ріпчастої цибулі, 1-2 ст. л. рослинного масла, 1 ст. л. майонезу, перець чорний мелений, лавровий лист (мелений), приправа "Хмелі-Сунелі", перець червоний мелений. Цибулю пропустити через м'ясорубку, додати рослинне масло, майонез, перець, лавровий лист і приправу. Покласти свинину в маринад, перемішати і залишити на 5-6 годин в прохолодному місці.

М'ятно-лимонний маринад

Такий маринад підійде для приготування шашлику з 1 кг курки. Інгредієнти: гілочка свіжої м'яти, 4 ст. л. лимонного соку, 100 мл білого вина, 1 шт. ріпчастої цибулі, 1 шт. гілочки майорану, 1 шт. гілочки чебрецю, 0,5 ст. л. червоного перцю, 0,5 ст. л. червоного солодкого перцю, 3 зубчики часнику. Цибулю дрібно нарізати. М'яту подрібнити і полити лимонним соком. Змішувати шматки м'яса, цибулю і м'яту, після додати прянощі і часник. Все залити вином і перемішати. Залишити курку в маринаді на 30 хвилин.

Раніше ми писали, які десерти можна приготувати з літніми ягодами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини