Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Малосольні огірки можна приготувати всього за добу, головне – правильно вибрати основний інгредієнт. Для засолювання і консервування беріть молоді рівні огірки довжиною до 10 см сортів з темно-зеленою шкіркою і чорними шипами, тому що овочі з білими шипами та щільною шкіркою гірше вбирають розсіл і в банці стають м'якими. Рецепт хрустких малосольних огірків опублікував кулінарний портал Bene Gusto.
Фото: bene-gusto.com
Знадобиться: 1 кг огірків, 2 ст. л солі, 3 зубчики часнику, суцвіття кропу, листя чорної смородини, листя хрону, вода.
Огірки добре промити, залити холодною водою і залишити на дві години. За цей час вони вберуть вологу і будуть хрусткими.
Потім очистити часник. Суцвіття кропу, 5-7 листочків чорної смородини та 2-3 листків хрону промити й крупно нарізати, щоб вони помістилися в банку, але займали небагато місця. Дрібнити не варто.
На дно банки покладіть третину зелені та часник. Потім щільно укладаємо огірки, зверху додаємо кріп з листям смородини, хрону, доповнюємо банку огірками та залишками зелені. Зазначена кількість огірків поміститься у дволітрову банку.
Засолювання може бути у двох варіантах.
Якщо не плануєте зберігати огірки до зими, то можете сміливо засипати сіль і залити холодною водою. У цьому випадку банку з огірками накриваємо нещільно, можна — зворотною стороною кришки, і ставимо в якусь місткість, тому що в процесі бродіння буде витікати сік. Огірки повинні мінімум маринуватися три дні.
Або ж заливаємо огірки окропом і залишаємо настоюватися 10 хвилин. Зливаємо воду, додаємо сіль. Розсіл доводимо до кипіння і знову заливаємо огірки. Банку закривають щільною капроновою кришкою. Даємо охолонути та ставимо в прохолодне місце. Зберігатися такі огірки під капроновою кришкою можуть всю зиму. З часом розсіл може помутніти, але це нормально.
Раніше ми опублікували рецепт абрикосового компоту на зиму.
Новини