Головна Новини Дозвілля рецепти Заготовити щавель на зиму просто: ТОП-5 ідеальних способів
commentss НОВИНИ Всі новини

Заготовити щавель на зиму просто: ТОП-5 ідеальних способів

Як заготовити щавель на зиму: ТОП-5 ідеальних рецептів

17 червня 2025, 21:30
Поділіться публікацією:

Щавель — це корисна зелень, багата на вітаміни та мінерали. Смак щавлю добре доповнює супи, соуси та випічку. Як і інша зелень, щавель росте влітку, тож, щоб користуватися нею взимку, варто заздалегідь подбати про його заготівлю. Портал “Коментарі” публікує найкращі рецепти заготовлення щавлю. 

Заготовити щавель на зиму просто: ТОП-5 ідеальних способів

Щавель. Ілюстративне фото

Щавель можна заморозити - це один із найпростіших і найефективніших способів зберегти щавель. Щоб правильно заморозити щавель, потрібно: 

  • промити зелень під холодною водою та ретельно висушити,

  • нарізати листя смужками або залишити цілими,

  • розкласти щавель у герметичні пакети або контейнери,

  • зберігати у морозильній камері при температурі -18°C.

Такий щавель можна використовувати для супів та соусів без попереднього розморожування.

Щавель можна посушити - це дозволить заготовити зелень на зиму без заморожування. Для цього потрібно: 

  • вимити та висушити листя.

  • розкласти щавель на пергаменті або повісити у сухому місці,

  • через 1-2 тижні можна подрібнити та зберігати у скляних банках.

Сушений щавель чудово підходить для приправ та випічки.

Щавель можна засолити. Для цього потрібно: 

  • подрібнити свіжий щавель,

  • змішати із сіллю у пропорції 1:4 (1 частина солі на 4 частини щавлю),

  • щільно утрамбувати суміш у стерильні банки,

  • зберігати у холодильнику.

Такий щавель можна додавати до супів та м’ясних страв.

Щавель можна зберігати у власному соку. Такий продукт зберігає свій аромат і корисні властивості. Для цього потрібно: 

  • подрібнити щавель,

  • укласти у стерильні банки, утрамбовуючи, щоб виділився сік,

  • закрити банки та зберігати у холодильнику.

Цей спосіб дозволяє легко використовувати щавель у супах та соусах.

Щавель можна законсервувати - це чудовий спосіб зберегти зелень на тривалий час. Для цього потрібно: 

  • нарізати щавель та укласти у стерильні банки,

  • залити окропом або слабким розчином солі,

  • закрити банки та стерилізувати.

Такий щавель можна використовувати для борщів та гарячих страв.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, як правильно готувати печінку, щоб вона не стала жорсткою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини