Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Приготування печінки ніби не потребує особливих навичок — її варять, запікають чи смажать. Однак навіть у такі простій справі є свої особливості, адже неправильна термічна обробка може зробити страву жорсткою та сухою. Щоб отримати ніжну та соковиту печінку, важливо знати оптимальний час приготування та правильні методи обробки.
Печінка: Ілюстративне фото
Перш ніж готувати, потрібно правильно вибрати продукт — і тут теж є свої особливості. Для збалансованого та насиченого смаку варто використовувати свіжу печінку, яка має рівномірний колір і приємний запах. Якщо продукт заморожений, то розморозити його варто повільно — поставивши у холодильник. Це збереже текстуру печінки.
Перед приготуванням печінку варто промити холодною водою, видалити плівку та судини. Деякі кухарі рекомендують замочити печінку в молоці або воді на 30-60 хвилин, щоб прибрати гіркоту та зробити її ніжнішою.
Скільки часу потрібно готувати печінку. Час приготування залежить від способу термічної обробки. Так, смажити на сковороді потрібно:
яловичу печінку — 3-4 хвилини з кожного боку,
свиняча печінка — 4-5 хвилин з кожного боку,
куряча печінка — 4-5 хвилин загалом.
Варити печінку потрібно близько 5-8 хв шматочки товщиною. Ціла печінка потребує варіння тривалістю 15-20 хвилин на кожен кілограм.
Запікати печінку потрібно при температурі 180°C протягом 20-25 хвилин.
Щоб печінка залишалася ніжною, її слід не пересмажувати. Готовий продукт має бути легко пружним, але не жорстким. Якщо при проколюванні виделкою виділяється світлий сік, печінка готова.
Також кухарі радять не солити печінку перед приготування — це може зробити її сухою. Сіль потрібно додавати наприкінці приготування. Печінку варто готувати на середньому вогні — надто висока температура може зробити печінку жорсткою. Вершкове масло чи сметана допоможуть зберегти ніжність продукту.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав рецепт ідеальних біляшів.
Новини