Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Українці через війну з Російською Федерацією опинилися у складній ситуації, полиці магазинів практично порожні й доводиться обходитися тими продуктами, що є. Хліб можуть вчасно не завозити, тож шеф-кухар Алекс Якутов розповів, як можна приготувати його в домашніх умовах.
Як спекти хліб вдома, коли немає яєць та дріжджів (фото з відкритих джерел)
Можна спекти аналог хліба — українську "підпалку". Для рецепту потрібно: 2,5 ст. борошна, 1 ст. води, 0,5 ст. л. солі, 2 ст. л. рослинної олії.
Спосіб приготування: У глибокій тарілці замішайте борошно з водою, додайте сіль. Накрийте рушником та дайте постояти 30 хвилин. Потім зробіть одне обминання тіста і дайте йому постояти півгодини, щоб клейковина розійшлася. Після цього відріжте шматочок і розкотіть його в тоненький шар, як лаваш.
Поставте на середній вогонь сковорідку та обсмажте на сковороді, без додавання олії. "Підпалку" можна їсти замість хліба, а ще в неї можна загорнути якусь начинку. Якщо у вас є дріжджі, можна використовувати їх в рецепті, але це необов'язково.
Раніше цей аналог коржика або хліба готували в печі, про нього шеф-кухар дізнався з роману М. Стельмаха "Гусі-лебеді летять".
Нагадаємо, що банановий хліб — найсмачніший варіант домашньої випічки, яка припаде до смаку як дорослим, так і дітям. Цей оригінальний десерт готується легко і просто, а головне — він швидко підіймає настрій та відволікає від сумних думок. Рецептом запашного бананового хліба.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо хліб зачерствів, його не варто поспішати викидати, з нього можна приготувати різні закуски, наприклад, сухарики та тости.
Новини