Головна Новини Дозвілля рецепти Як зварити каву в турці вдома – єдиний правильний рецепт
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зварити каву в турці вдома – єдиний правильний рецепт

Мистецтво заварювання кави в турці люди відточували протягом кількох століть

8 лютого 2022, 23:44 comments8465
Поділіться публікацією:

Незрівнянно смачна, найкраща, із секретним інгредієнтом! Як варити каву в турці? Є кілька важливих нюансів, що допоможуть отримати бездоганний напій. Мистецтво заварювання кави у турці (джезве) люди відточували протягом кількох століть. Напої, приготовані різними майстрами за одним і тим самим рецептом з однакових інгредієнтів, можуть помітно відрізнятися один від одного. На смак кави здатна вплинути будь-яка дрібниця, пише coffeefan. Процес приготування кави у турці займає 3-5 хвилин. Вам знадобиться: турка, кавомолка та 8 г свіжосмаженої кави.

Як зварити каву в турці вдома – єдиний правильний рецепт

Рецепт - фото з відкритих джерел

Перемелюємо необхідну кількість кави. Помел має бути найдрібніший, як цукрова пудра. Якщо у вас немає ваги, то в ложці з гіркою приблизно 9 г кави, так для приготування 100 мл кави в турці знадобиться 1 столова ложка з гіркою меленої кави.

Насипаємо кави у турку. Наливаємо воду. Найкраще використовувати гарячу воду температурою близько 90°С.

Ставимо турку на плиту. Уважно стежимо, щоб кава не втекла.

Щойно пінка починає підніматися, знімаємо з вогню і робимо паузу в 15-20 секунд. Повторюємо попередні пункти до третього підняття пінки (всього 3 рази).

Знімаємо з вогню, перемішуємо та наливаємо у чашку.

Нагадаємо, через годину після того, як ви встали з ліжка, ви все ще відчуваєте сонливість і не починаєте займатися своїми справами протягом дня. Ви хочете трохи бадьорості, але кава може викликати у вас таке занепокоєння, що ви відчуваєте, що можете залізти на стіни. Чи, можливо, ви намагаєтеся позбавитися звички до кофеїну? Дотримання правил гігієни сну все ще найкращий спосіб забезпечити вам повний відпочинок протягом ночі та відчуття більшої стабільності енергії протягом дня. Але якщо ви працюєте над покращенням сплячого режиму або ще потребуєте невеликої допомоги, CNN підготувало шість швидких способів прокинутися, не покладаючись на ранковий напій.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Анжела

11 лютого 2022, 20:28

Будто бы просто совсем. Очень люблю кофе, но помимо того, что купила на виолити отличную турку и друзья привезли хороший кофе, сварить вкусный напиток не получается совсем


Новини