Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Найкращі способи прокинутися без кави: як швидко позбутися сонливості
commentss НОВИНИ Всі новини

Найкращі способи прокинутися без кави: як швидко позбутися сонливості

6 способів прокинутися без кави

8 лютого 2022, 11:42
Поділіться публікацією:

Через годину після того, як ви встали з ліжка, ви все ще відчуваєте сонливість і не починаєте займатися своїми справами протягом дня. Ви хочете трохи бадьорості, але кава може викликати у вас таке занепокоєння, що ви відчуваєте, що можете залізти на стіни. Або, можливо, ви намагаєтеся позбутися звички до кофеїну? 

Найкращі способи прокинутися без кави: як швидко позбутися сонливості

Жінка відпочиває - фото з відкритих джерел

Дотримання правил гігієни сну все ще є найкращим способом забезпечити вам повний відпочинок протягом ночі та відчуття більшої стабільності енергії протягом дня. Але якщо ви працюєте над покращенням режиму сну або все ще потребуєте невеликої допомоги, CNN підготувало шість швидких способів прокинутися, не покладаючись на ранковий напій.

1. Виконайте 5-хвилинну процедуру йоги

Коротке заняття йогою вранці може значно покращити рівень енергії, за словами Стефані Мансур, дописувача CNN про здоров’я та фітнес і тренера зі схуднення для жінок.

Ви розбудите своє тіло, покращивши кровообіг і послабивши скутість або хворобливість, а також активізуєте свій мозок, "створюючи ендорфіни, що приносять гарне самопочуття", – сказав Мансур.

2. Виходьте на вулицю

Пробудити своє тіло та розум за допомогою руху "набагато краще і дієвіше, ніж заряд енергії від кави", сказав Мансур, і якщо робити це на свіжому повітрі, це може подвоїти потенційну користь.

"Кардіо та підвищення частоти серцевих скорочень приносять енергію.  Прогулянки на вулиці підвищують вашу енергію через температуру — навіть якщо спекотно, а не холодно, це пробуджує тіло", – сказав Мансур.

3. Слухайте веселу музику

Слухання бадьорої музики вранці може дати вам бадьорість, особливо якщо ви робите це під час тренування.

Згідно з дослідженням 2020 року, музика з високим темпом, що дорівнює приблизно 170 ударам серця на хвилину, може підвищити настрій перед тренуванням, зменшити відчуття болю та втоми під час тренування, а також покращити продуктивність і витривалість.

4. Пийте воду

Після нічного сну вашому організму, як правило, не вистачає зволоження, що "важливо для багатьох функцій мозку та організму", сказав Фаррелл Аллен. Коли ваші органи, такі як нирки, змушені функціонувати в умовах недостатньо зволоженого середовища, витрати енергії збільшуються.

5. Спробуйте ароматерапію

Аромотерапія — використання екстрактів ароматних рослин і ефірних олій для терапевтичних інгаляцій, масажу або ванн — може допомогти збадьоритися деяким людям, сказав Фаррелл Аллен. 

"Прийміть душ за допомогою ароматизованого засобу для миття тіла, наприклад цитрусового", — сказала експерт.

6. Зробіть сніданок з розумом

Їжа, що складається з білків, здорових жирів і складних, багатих клітковиною джерел вуглеводів, вивільняє цукор в кров повільніше, підтримуючи тривалу енергію.

Цей тип сніданку – це те, що Фаррелл Аллен запропонувала своїм пацієнтам, які шукають ранковий заряд енергії.

"Як правило, у мене є нежирний сир або йогурт, доповнений ягодами, гранолою та волоськими горіхами", – сказала вона.

Як повідомляли раніше "Коментарі", дієтолог назвала продукти, що впливають на психологічний стан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини