Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Смачніше за паски може бути тільки глазур на пасках. На Великдень мало спекти смачний паску, який вразив усіх гостей своєю м'якістю та легкістю, його ще треба красиво оформити! Щоб надати Великодній випічці урочистість і ошатність, найчастіше застосовують спеціальну глазур для паски, приготування якої, не менш відповідальний процес, у порівнянні з випіканням самого паски. Як же зробити ідеальну глазур? Про це пише gotovim-doma.
Рецепт - фото з відкритих джерел
Глазур для паски, яка не липне і не обсипається
Для того, щоб при розрізанні пояска глазур не ламалася, не кришилася і не обсипалася, а зберігала свою форму, вона повинна мати густу, однорідну тягучу структуру, що на вигляд нагадує густу сметану. Одним із секретів пружності глазурі є те, що вже готові, покриті зверху солодкою помадкою, пояси додатково ставлять у духовку на п'ять хвилин при температурі 180 градусів. Однак, при цьому потрібно уважно стежити за годиною, щоб вона не потемніла і не стала занадто сухою і крихкою. Інакше всі ці маніпуляції з духовкою можуть призвести до зворотного результату і біла шапочка ще більше кришиться і тріскатиметься.
Інший прийом ідеальної глазурі полягає в секретному інгредієнті, саме він надає помадці еластичність і компактність. Цим інгредієнтом є желатин: він не дає йому розтікатися під час нанесення, кришитися та обсипатися при розрізанні.
Нагадаємо, класичний печінковий торт знайомий багатьом з дитинства своїм незабутнім смаком. До того ж мабуть, кожна господиня має свій фірмовий рецепт. Але на цей раз пропонуємо трохи адаптувати цю популярну закуску під закони здорового харчування. Печінковий торт звикли робити з прошарками з соусу майонезного, але такий варіант може не сподобатися шанувальникам правильного харчування або тим, хто любить порахувати калорійність страв. Фуд-блогерша Катя Мулл поділилася в Instagram рецептом смачного торта з курячої печінки та без майонезу. Спробуйте приготувати улюблений смак на новий лад. Печінку помийте і відріжте всі прожилки, потім перекладіть в блендер разом з яйцями, вершками, борошном, що просіює, і приправами. Збийте до однорідної маси. На розігрітій сковороді посмажте млинці для торта. Дайте їм трохи охолонути. Тим часом приготуйте начинку. Для цього почистіть і натріть моркву на тертці, поріжте цибулю і добре обсмажте до золотистості. У сковороду додайте сметану, подрібнений часник та кріп. Можна збирати торт. Кожен млинець змастіть начинкою, а верхню можна присипати сиром. Готовий торт поставте на годину холодильник.
Новини