Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Класичний печінковий торт знайомий багатьом з дитинства своїм незабутнім смаком. До того ж, мабуть, кожна господиня має свій фірмовий рецепт. Але на цей раз пропонуємо трохи адаптувати цю популярну закуску під закони здорового харчування. Печінковий торт звикли робити з прошарками з соусу майонезного, але такий варіант може не сподобатися шанувальникам правильного харчування або тим, хто любить порахувати калорійність страв. Фуд-блогерша Катя Мулл поділилася в Instagram рецептом смачного торта з курячої печінки та без майонезу. Спробуйте приготувати улюблений смак на новий лад.
Печінковий торт без майонезу: покроковий рецепт
Інгредієнти для тесту:
печінка куряча – 400 г;
вершки/молоко – 100 мілілітрів;
борошно – 50 г;
яйця – 2 штуки;
сіль, перець – на ваш смак.
Інгредієнти для начинки:
морква – 2 штуки;
цибуля – 1 штука;
часник – 2 зубчики;
сметана – 300 грамів;
кріп – 1 пучок.
Спосіб приготування:
Печінку помийте і відріжте всі прожилки, потім перекладіть в блендер разом з яйцями, вершками, борошном, що просіює, і приправами. Збийте до однорідної маси.
На розігрітій сковороді посмажте млинці для торта. Дайте їм трохи охолонути.
Тим часом приготуйте начинку. Для цього почистіть і натріть моркву на тертці, поріжте цибулю і добре обсмажте до золотистості. У сковороду додайте сметану, подрібнений часник та кріп.
Можна збирати торт. Кожен млинець змастіть начинкою, а верхню можна присипати сиром.
Готовий торт поставте на годину холодильник.
Смачного!
Нагадаємо, яблоковий пиріг на кефірі — смачна страва, яку можна з легкістю приготувати на сніданок. А всі інгредієнти пирога можна знайти у своєму холодильнику. Крім того, яблука – не лише смачний фрукт, а ще й корисний. Вони складаються з великої кількості клітковини та води, тому здатні позбавити людину почуття голоду. Крім того, в яблуках містяться корисні речовини – вітамін С, калій та вітамін К.
Новини