Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Наближається Великдень — найголовніше православне свято, обов'язковим атрибутом якого є паска. Як правило, печуть її з дріжджового тіста і покривають глазур'ю. Якщо хочете, щоб вона вийшла ніжною, смачною і солодкою, тоді записуйте рецепти:
Як зробити глазур для паски (фото з відкритих джерел)
Меренга
Для приготування вам буде потрібно: 1 білок, 100 г цукру і 30 г води. Візьміть сотейник, змішайте в ньому цукор і воду й поставте на середній вогонь. Коли сироп закипить, ввімкніть міксер і почніть збивати білок до піни. Варіть сироп після закипання 3 хвилини. Тонкою цівкою введіть його в білки та збийте на максимальній швидкості до в'язкої маси. За допомогою силіконової лопатки нанесіть меренгу на паску, прикрасьте горіхами або медовою крихтою.
Ванільна глазур для паски
Візьміть 1 ст. цукрової пудри, 3 ст. л. теплої води, 1 ч. л. ванільного екстракту. У сотейник просійте цукрову пудру, додайте води та ванілі. Нагрійте суміш до 40 градусів, помішуючи лопаткою. Якщо глазур по консистенції вийде дуже густою — розбавте її водою, якщо рідкою — додайте цукрової пудри.
Шоколадна глазур для паски з какао
Підготуйте такі продукти: 2 ст. л. какао-порошку, 3 ст. л. цукру, 2-3 ст. л. молока і 50 г вершкового масла. Змішайте за допомогою вінчика в сотейнику какао, цукор і молоко. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть, поки цукор повністю не розчинитися. Вкінці додайте вершкове масло і ретельно перемішайте. Остудіть глазур до кімнатної температури та прикрашайте свою паску.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зробити на Великдень мармурові яйця: названо простий спосіб.
Новини